Un superb E-Type Speedster de la Eagle

Un superb E-Type Speedster de la Eagle
Va mai amintiti vremurile in care Jaguar facea unele dintre cele mai frumoase si rapide masini? Ei bine, nu sunteti singurii. Si britanicii de la Eagle si-au amintit de momentele de glorie si au creat acest E-Type Speedster.
Distribuie pe Facebook

Ca punct de pornire, s-a folosit un E-type standard din 1966. Un vechi E-type ce s-a ales cu o multime de "noutati". Aici precizam caroseria din aluminiu, suspensia mai rigida, franele imbunatatite si pneurile moderne. Elementele picante care redau clasicul sunt definite de consola centrala ce parca se revarsa, volanul special in trei spite si, nu in ultimul rand, jantele cu design retro.

Ascuns sub lunga si superba capota se regaseste motorul in sase cilindri de 4.7 litri, capabil sa livreze 300 cai putere si 460 Nm. Probabil ca nu o fi prea impresionant pentru 2009, dar caci este si un dar exista cateva lucruri care iti dau de gandit. Spre exemplu, cuplul maxim este disponibil inca de la 1.750 rpm. Apoi ar mai fi si faptul ca acest E-Type Speedster cantareste aproximativ 1.100 kg. Ca atare, acceleratia de la 0 la 96 km/h se realizeaza in mai putin de 5 secunde iar viteza maxima este de 281 km/h.

Din pacate, acest Eagle E-Type Speedster se afla momentan la stadiul de masina unicat. Desigur, daca iti permiti si ii rogi frumos pe cei de la Eagle sa iti construiasca unul la fel, probabil ca nu te vor refuza...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze E-Type Speedster de la Eagle
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 29 Iulie 2009