Un Volkswagen Golf 2 cu motor W12 e ceva ce nu vezi chiar in fiecare zi

Un Volkswagen Golf 2 cu motor W12 e ceva ce nu vezi chiar in fiecare zi
  • Din Franta vine Volkswagen-ul Golf 2 cu motorizare W12
  • Unitatea cu pricina este aspirata si are 420 de cai putere
  • Alte modificari includ cutie si suspensie de Phaeton
Distribuie pe Facebook

Au trecut deja noua ani de la debutul conceptului Golf GTI W12-650 si Volkswagen refuza in continuare sa vina cu o versiune de serie a spectaculosului concept car. Industria tuningului ne ofera insa o solutie de compromis.

In urma cu aproximativ un deceniu, in primavara anului 2007, Volkswagen avea sa ia prin surprindere toti fanii modelului Golf cu un concept extrem de spectaculos.

Vorbim, bineinteles, despre proiectul Golf GTI W12-650, a carei atractie principala o reprezinta si in ziua de astazi motorul W12 twin-turbo de sase litri si 650 de cai putere montat central.

Cei mai aprigi sustinatori ai modelului cu pricina isi vor aminti, de asemenea, si timpul de 3.7 secunde necesar rezolvarii ecuatiei 0 - 100 km/h - datorat inclusiv sistemului de tractune integrala prezent la datorie.

VW Golf 2 cu motor W12VW Golf 2 cu motor W12

Una peste alta, Volkswagen-ul Golf GTI W12-650 a ramas in istorie ca unul dintre cele mai spectaculoase hot-hatch-uri construite vreodata, de o companie auto sau un atelier de tuning deopotriva.

Nu a prins productia de serie, iar motivele sunt lesne de inteles. Avem insa o versiune de compromis, undeva in Franta rezidand un Golf 2 cu o motorizare oarecum similara.

Si spunem similara fiindca exemplarul cu pricina ascunde sub capota W12-le de sase litri si 420 de cai putere de pe Phaeton, de la aceeasi limuzina provenind inclusiv suspensiile fata si spate.

VW Golf 2 cu motor W12

Acelasi lucru se poate spune si despre cutia de viteze, respectiv sistemul de tractiune, modelul german de clasa compacta plusand cu doua scaune de Audi TT si un design exterior... mai mult decat discutabil.

Conform anuntului cu pricina, Volkswagen-ul Golf 2 cu motorizare W12 a fost fabricat in urma 30 de ani, in februarie 1986, si a parcurs pana in prezent aproximativ 190.000 de kilometri.

Nu este omologat pentru circulatia pe drumurile publice, asa ca se anunta o experienta extrem de interesanta si provocatoare pentru cei care se dau pe circuit.

VW Golf 2 cu motor W12VW Golf 2 cu motor W12

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze VW Golf 2 cu motor W12
mai multe