Locul 22 pentru Mani Gyenes in prima proba din Dakar 2011

Locul 22 pentru Mani Gyenes in prima proba din Dakar 2011
Emanuel Gyenes a obtinut al 22-lea timp al primei probe speciale din cea de a 33-a editie a raliului Dakar. Acesta este cel mai bun rezultat al unui pilot roman intr-o speciala a celui mai dificil raliu din lume. Pentru Marcel Butuza prima zi a fost una exclusiv de acomodare el ne mai ruland cu aceasta motocicleta de peste sapte luni.
Distribuie pe Facebook

Dupa startul festiv din Buenos Aires, pilotii au pornit pe 1 ianuarie catre orasul Victoria de unde in dimineata zilei de 2 ianuarie au plecat catre prima proba speciala a editiei 2011. Ziua a inceput extrem de devreme pentru motociclisti, riderii Vectra Racing trezindu-se la ora 03.45 am (ora Argentinei) pentru ca au avut de parcurs peste 450 de km pana la startul pe proba speciala. Proba a fost una rapida in prima si in ultima parte, insa dupa primii zeci de km s-a ajuns in munti unde traseul i-a facut pe multi sa se gandeasca la enduro.

Emanuel - Mani - Gyenes (locul 22, timp 2h09'55"):" A fost o prima proba furmoasa insa in zona de munte a fost dificil pentru ca erau foarte multe viraje stranse si traseul semana mult cu ce intalnesti la etape de enduro clasic. Am incercat sa recuperez cat mai mult pentru ca astazi am pornit in ordinea numerelor de concurs, insa de maine se porneste dupa clasament, asa ca sunt multumit de pozitia pe care o voi avea la startul celei de a doua speciale. Chiar am avut o zi buna si ma bucur ca suntem amandoi cu bine la finis si ca am reusit sa ne reacomodam cu motocicletele. Le multumesc tuturor celor care ne sustin si ne trimit mesaje pe pagina de facebook a echipei."

Marcel Butuza (locul 107, timp 2h36'31"): "Am avut o zi buna pentru ca in primele probe speciale nu mi-am propus decat sa ma acomodez cu motocicleta si sa imi reintru in ritm. A fost obositoare etapa de legatura de peste 450 de km si din pacate in acest raliu vom avea foarte multe etape de acest fel. Mani a mers foarte bine astazi si ma bucur pentru el, cred ca are sanse sa ajunga la finis in primii 25. Mai avem inca aproximativ 9000 de km pana vom reveni la Buenos Aires pentru finis, asa ca etapa de astazi a fost doar inceputul."

Prima proba speciala din Dakar 2011 a fost castigata la categoria moto de Ruben Faria, pilotul de trena al lui Cyril

Ziua 2 - 3 ianuarie

In cea de a doua etapa din aceasta editie concurentii vor avea de parcurs, pe ruta Cordoba-San Miguel, 740 de km, 300 din acestia fiind reprezentati de proba speciala care le rezerva concurentilor de la categoria moto zone cu foarte multe saritori.

Membri echipei Vectra Racing va ureaza la multi ani si va multumesc pentru sustinere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto & ATV DATA PUBLICĂRII: 3 Ianuarie 2011