180 de rideri vor infrunta traseul celui mai dificil raliu hard enduro din lume

180 de rideri vor infrunta traseul celui mai dificil raliu hard enduro din lume
Distribuie pe Facebook
Pe 13 iunie va debuta la Sibiu cea de a noua editie a Red Bull Romaniacs, competitie care a devenit cunoscuta in intreaga lume drept cel mai dificil raliu hard enduro.
180 de rideri din 34 de tari vor infrunta traseele creionate de echipa Xventure, printre acestia aflandu-se in premiera piloti din Guatemala, Israel si Ucraina. La clasa Pro se prefigureaza o lupta pentru victorie intre Chris Birch (Noua Zeelanda), Graham Jarvis (Marea Britanie) si Andreas Lettenbichler (Germania); toti trei trecandu-si deja minim un titlu Red Bull Romaniacs in palmares. Daca britanicul Graham Jarvis (2008, 2011) va castiga si in acest an Red Bull Romaniacs atunci va egala recordul detinut de Cyril Despres. Francezul este singurul rider care a castigat pana acum de trei ori raliul (2004, 2005 si 2007).
Asa cum o cere traditia, Red Bull Romaniacs va debuta cu Prologul din centrul Sibiului si in acest an organizatorii pregatind obstacole care sa ii puna la incercare pe rideri si sa le taie rasuflarea spectatorilor. Miercuri, 13 iunie, la ora 18.00 pilotii care s-au calificat la Prolog vor face un adevarat show, mai ales ca timpul pe care il vor stabili pe obstacolele din oras va determina ordinea de start in prima zi din munti.
Raliul este gandit de asa maniera incat sa reprezinte o adevarata provocare pentru toti pilotii care i-au stratul indiferent de clasa la care aleg sa mearga. Cel mai dificil traseu este cel creionat pentru clasa Pro, unde in fiecare an termina doar jumatate din cei care pornesc in raliu. Urmatoarele clase in ordinea dificultatii traseului sunt: Expert Single, Expert Team, Hobby Single si Hobby Team.
"Imi place aceasta cursa. In cazul in care va ganditi sa faceti aceast raliu, eu pot doar sa va incurajeze: Am mers la tot felul de curse din intreaga lume si acest raliu este de departe cel mai bun! Doar asigurati-va ca alegeti clasa potrivita ... ". Chris Birch (Pro - Noua Zeelanda)
O zi in off-road la Red Bull Romaniacs are in medie intre 100 si 200 de km in functie de traseul fiecarei clase, insa sunt situatii in care parcurgerea a 100 de km poate dura si peste 10 ore.
In acest an bivuacul raliului va fi stabilit la Voineasa. Cu alte cuvinte intregul raliu se va bucura pentru o zi de frumusetile din jurul statiunii Voineasa. O noua zona pentru enduro extrem neexplorata pana acum i-a determinat pe organizatori sa creioneze traseele pentru ziua a doua si a treia de off-road in apropiere de Voineasa.

Dupa cele patru zile de off-road, pentru a termina Red Bull Romaniacs cei mai norocosi si rezistenti rideri vor avea de infruntat urcarea de pe dealul Gusterita din Sibiu. Urcarea nu este straina riderilor si nici publicului pentru ca aici a fost finisul in prima zi a editiei din 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 30 Mai 2012