Backflip unic peste Tower Bridge

Backflip unic peste Tower Bridge
Starul motorcrosului freestyle, Robbie Maddison, a luat prin surprindere Londra executand un backflip spectaculos intre cele doua turnuri ale Tower Bridge-ului, ridicat la acel moment. Cu o zi inaintea sarbatoririi datei sale de nastere, australianul de 27 de ani si-a luat zborul la ora 2.55 dimineata si a sarit aproape 30 de metri pe deasupra Tamisei.
Distribuie pe Facebook
La primele ore ale diminetii, Maddison a devenit astfel primul rider din istorie care a sarit printre cele doua turnuri ale Tower Bridge cu o motocicleta. Australianul a folosit celebrul simbol al Londrei ca pista de decolare si aterizare, acoperind golul creat deasupra Tamisei de ridicarea podului legendar.

La o viteza de 64 km/h, Maddison a decolat de pe partea nordica a podului, a executat un backflip fara maini, aterizand in fata turnului sudic al unuia dintre cele mai faimoase locuri de pe planeta.

Maddison a devenit extrem de cunoscut dupa ce a executat cel mai lung salt realizat vreodata cu motocicleta (106.9m), si cel mai inalt salt cu motocicleta (25.9m) la replica Arcului de Triumf din Las Vegas, in Ajunul Anului Nou 2008.

“Intreaga experienta a fost minunata. De la sariturile din Las Vegas mi-am propus sa fac ceva special aici la Londra si impreuna cu echipa Red Bull am cercetat Tower Bridge-ul luni de zile. A fost o chestiune de cateva minute si a trebuit sa planificam fiecare secunda, au fost multe lucruri de pus la punct dar am dus-o la bun sfarsit. Ceilalti spun ca sunt nebun, dar tot ceea ce vreau sa fac este sa imping pana la limita sportul pe care il practic si limita corpului meu si imi plac provocarile uriase. A fost un sentiment incredibil sa zbor intre cele doua turnuri si deasupra Tamisei”, a declarat Maddison dupa saltul temerar.
Despre Robbie Maddison

Nascut la Kiama, New South Wales, traieste acum in SUA. A castigat numeroase concursuri si a obtinut medalia de aur in 2004 la Planet-X Summer Games. In aceasta vara a castigat Red Bull X-Fighters in Canada infruntand cei mai buni rideri FMX ai lumii.

In 2007 Maddison a obtinut recordul mondial pentru saltul cu motocicleta sarind 98 de metri in aer peste un teren de fotbal.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 15 Iulie 2009