Cupa Dunarii la motocross a inceput cu dreptul!

Cupa Dunarii la motocross a inceput cu dreptul!
Cupa Dunarii - Prundu, succes total de la prima editie Circuitul a fost omologat de FRM Debutul in Campionatul National va avea loc in 2011
Distribuie pe Facebook

Prima cursa organizata pe circuitul de la Prundu, Cupa Dunarii, a fost un succes total inca de la prima editie: aproape 40 de piloti la start, peste 2.000 de spectatori si curse spectaculoase la toate clasele. In plus, circuitul a fost omologat pentru Campionatul National.

Adrian Raduta la clasa MX1, Virgil Corbea la clasa MX2, Ionut Corbea la clasa MX85, Krisztian Robert Tompa la clasa MX 65, Ciprian Pana la clasa Amatori si Alexandru Enceanu la clasa Veterani au fost primii castigatori ai Cupei Dunarii, organizata sambata, 11 septembrie, pe circuitul de la Prundu. Dupa o zi plina de actiune, circuitul din judetul Girurgiu a primit omologarea din partea Federatiei Romane de Motociclism pentru a gazdui si etape din Campionatul National de Motocross.

Cursa de inaugurare a circuitul de motocross de la Prundu, dezvoltat de cluburile Dual Racing Team si Top Cross TCS, are o lungime de 1.750 metri, iar in 2011 va gazdui si o etapa din Campionatul National. "Sunt foarte multumit de modul in care s-au desfasurat lucrurile cu ocazia primei curse de pe acest circuit. M-am bucurat ca au fost foarte multi piloti la start si ca publicul, prezent intr-un numar neasteptat de mare, a avut parte de spectacol pe parcursul intregii zile. Reusita acestui eveniment i se datoreaza in mare parte si lui Catalin Corbea, primarul comunei Prundu, care a sustinut acest proiect, si caruia vreau sa-i multumim pentru implicare si sustinere", a spus Ciprian Popescu, presedintele clubului Dual Racing Team, unul dintre organizatorii evenimentului.

Omologat pentru gazduirea etapelor din Campionatul National, circuitul de la Prundu va fi dezvoltat in continuare, obiectivul fiind acela de a se organiza si curse internationale aici. "In urmatoarea faza vom construi facilitati permanente pentru sportivi, spectatori si oficiali si un sistem de irigare al traseului. Zona este una perfecta pentru un astfel de circuit si sunt sigur ca se pot organiza si curse internationale aici", a mai adaugat Ciprian Popescu.

Prima editie a Cupei Dunarii s-a desfasurat intr-o singura zi, formatul fiind apreciat de toti cei prezenti la eveniment. "Am ales acest format pentru ca toata lumea sa inteleaga de ce este mai bine sa organizezi curse de o zi si in Campionatul national. Costurile organizatorilor, dar mai ales ale pilotilor si echipelor implicate sunt mult mai mici. In plus, spectacolul pentru public este mult mai mare. Cred ca si formatul acestei Cupe a contribuit la succesul pe care l-a avut inca de la prima editie", a spus Adrian Raduta, reprezentantul clubului Top Cross TCS.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2010