Jack Miller castiga Marele Premiu al Olandei la MotoGP dupa o cursa infernala

Jack Miller castiga Marele Premiu al Olandei la MotoGP dupa o cursa infernala
  • Jack Miller este marele castigator al Marelui Premiu al Olandei la MotoGP
  • Intr-o cursa desfasurata in conditii de ploaie, mai multi piloti printre care si Valentino Rossi, au cazut
  • Podiumul a fost completat de Marc Marquez si Scott Redding
Distribuie pe Facebook

Australianul Jack Miller a castigat Marele Premiul al Olandei la MotoGP, o cursa care le va lasa un gust amar unora dintre piloti.

Circuitul de la Assen a fost in acest week-end punctul fierbinte al Campionatului Mondial de Motociclism. Pe o ploaie torentiala, pilotii s-au straduit din rasputeri sa se impuna, dar in acelasi timp sa ramana in sa.

Marele Premiu al Olandei la MotoGP

Valentino Rossi a avut un start excelent, conducand cursa dupa primul viraj si a pus imediat secunde pretioase intre el si ceilalti, inafara de Andrea Dovizioso, pilotul de la Ducati, care tinea aproape.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cursa a fost oprita dupa 14 tururi, iar dupa restart s-a dezlantuit iadul. In timp ce Rossi a avut din nou o plecare foarte buna, pilotii echipei Ducati au cazut pe rand. Desi are la activ peste 300 de curse si 9 titluri de campion mondial (7 la clasa regina), si este cunoscut ca un as al ghidonului in conditii de ploaie, vremea i-a fost cel mai crunt dusman in acest week-end italianului.

Marele Premiu al Olandei la MotoGP

Pe cand conducea autoritar dupa reluarea cursei, Doctorul a cazut, fiind nevoit sa abandoneze Marele Premiu al Olandei. Italianul nu a mai avut un sezon in care sa nu puncteze in 3 curse din 2011, cand se afla la Ducati.

Cel care a profitat de situatie a fost Marc Marquez, care a preluat conducerea dar pe urmele sale se afla Jack Miller, pilotul celor de la Estrela Galicia 0,0 Marc VDS. Acesta din urma a pilotat fara greseala in conditiile date, devansandu-l imediat pe Marquez si castigand cursa de la Assen.

Marele Premiu al Olandei la MotoGP

Miller este primul pilot al unei echipe private care castiga o cursa, dupa Toni Elias si etapa din Portugalia din 2006. Acesta este deasemenea si primul australian care se impune la clasa regina, dupa Casey Stoner in Marele Premiu al Australiei din 2012.

Podiumul a fost completat de Marc Marquez pe locul 2 si britanicul Scott Redding pe locul al treilea.

Marele Premiu al Olandei la MotoGPMarele Premiu al Olandei la MotoGP

In clasamentul general, Marquez conduce in continuare cu 145 de puncte, urmat de Jorge Lorenzo cu 121 de puncte, iar Rossi ocupa locul al treilea cu 103 puncte.

Urmatoarea cursa din calendarul MotoGP va fi gazduita de Germania, pe circuitul de la Sachsenring, si se va desfasura in week-end-ul 15-17 iulie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Marele Premiu al Olandei la MotoGP
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2016