Mani Gyenes a fost ales sportivul anului

Mani Gyenes a fost ales sportivul anului
Castigatorul Dakar 2011 la clasa Maraton si ocupantul locului patru in Campionatul Mondial de Rally-Raid clasa Open Trophy, Mani Gyenes a fost desemnat sportivul anului in cadrul Galei Premiilor Federatiei Romane de Motociclism desfasurata sambata 10 decembrie in club Vision-Olimp. Premiul a fost acordat de doamna Doina Melinte presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret.
Distribuie pe Facebook
Din dorinta de a face un eveniment diferit, Federatia Romana de Motociclism a organizat Gala Premiilor pentru sezonul 2011 in club Vision din statiunea Olimp, locatia fiind aleasa pentru a fi aproape si de sportivii din Turcia, Bulgaria si Serbia veniti in Romania pentru a primi trofeele aferente campionatelor europene si balcanice de motociclism.
Primul premiu al serii a fost cel destinat Sportivului Anului in sezonul 2011, acesta fiind desemnat Emanuel Gyenes. Din pacate, pilotul Vectra Racing si coechipierii sai se afla in aceasta perioada in Olanda la o sesiune de antrenament, avand in vedere ca in trei saptamani vor lua startul in editia 2012 a raliului Dakar. Trofeul acordat de doamna Doina Melinte ii va fi transmis pilotului satmarean inainte de plecarea catre Argentina, Chile si Peru, locatia din 2012 a Dakar-ului.

Mani Gyenes a fost ales sportivul anului

Sportivii anului la ramura Viteza au fost desemnati: Robert Muresan - primul roman care a punctat in Campionatul Mondial de SuperBike clasa SuperSport. Ionel Pascota - vicecampion est-european la clasa Super Sport.
Catalin Cazacu - calificat in Campionatul Mondial de SuperBike clasa SuperSport. Mircea Vrajitoru - locul 20 in Campionatul European de Viteza clasa SuperSport.
La ramura Motocros, sportivii anului au fost desemnati: Robert Tompa - locul sase in Campionatul European de Motocros clasa 65 cmc. George Cabal - campion est-european clasa MX2 si MX2 Juniori. Lajos Bacescu - campion est-european clasa MX1.
Categoria sportivii anului de la Ramura Tot-Teren i-a mai adus inca un premiu lui Mani Gyenes, alaturi de el primind titlul de sportivul anului pentru aceasta ramura Sorina Sandu - locul 10 in Campionatul Mondial de Enduro clasa Fete. Ioan Somodean - castigator al Cupei Europene de Raliuri.
La ramura Dirt-Track, sportivul anului a fost desemnat Alexandru Toma, campion national la clasa Seniori.
Premiile pentru sportivul anului pe fiecare ramura de activitate a Federatiei Romane de Motociclism au fost inmanate de catre domnul Claudiu Iorga Palaz, prefectul judetului Constanta, si domnul Cristi Muresan, presedintele Federatiei Romane de Motociclism.
Pe langa sportivi, F.R.M a acordat diverse distinctii si organizatorilor din sezonul 2011. Asadar, organizatorii anului sunt: C.S. Las Vegas Racing Team Arad (Ramura Viteza), C.S. AMCKART Bucuresti (Ramura SuperMoto), Circuit Motocross Prundu (Ramura Motocros), C.S. Bastya Lazarea (Ramura Tot-Teren Enduro), C.S. Vectra Zarnesti - domnul Claudiu Iorga Palaz (Ramura Tot-Teren Endurocross), C.S. Trans Carpatic (Ramura Tot-Teren Rally-Raid), C.S.M. Braila (Ramura Dirt-Track), Extreme Adventure Buzau (Ramura Tot-Teren au organizat etapa de Campionat Mondial de Enduro de la Buzau), X-Cape Bacau (Ramura Tot-Teren au organizat etapa de Campionat European de Enduro de la Bacau), C.S. Vectra Zarnesti (Ramura Motocros) au organizat etapa de Campionat European de Motocros de la Zarnesti), ORT Racing Ojdula (Ramura Motocros) au organizat etapa de Campionat Est-European de Motocros, Crazy Bike Sibiu - Martin Freinademetz (Ramura Tot-Teren, organizatorii Red Bull Romaniacs).
Cristi Muresan, presedinte F.R.M.: "Daca ne referim strict la rezultate, sezonul 2011 a fost unul peste asteptarile noastre. In ianuarie, Emanuel Gyenes a castigat Dakar-ul la clasa Maraton, Robert Muresan a obtinut primul punct romanesc in Campionatul Mondial de SuperBike, clasa SuperSport, Mircea Vrajitoru a avut o evolutie foarte buna in Campionatul European de Viteza, Ioan Somodean a castigat Cupa Europeana la Rally-Raid, Mihaly Szabo a castigat aceeasi cupa la categoria Quad si lista poate continua.
Ca noutate pentru sezonul 2012, pot sa va spun ca in Campionatul National de Viteza vor exista trei etape pe circuit. Mai precis, se va face o fuziune cu cei din Campionatul Est-European si vom avea cel mai probabil doua etape pe circuitul de la Istanbul (Turcia) si una la Serres (Grecia). Nu stim in acest moment daca restul de doua etape le vom organiza tot pe aeroport ca pana acum sau vom merge pe circuite in Ungaria sau in Cehia. Ramane de vazut, pentru ca trebuie sa ne gandim la sportivi si la costurile pe care acestia le suporta pentru a concura pe circuite.
Doresc sa ii felicit pe toti cei care au concurat in sezonul 2011, indiferent de ramura, si le doresc sarbatori fericite si un sezon 2012 mult mai bun!"
Gabriel Olariu, secretar-general F.R.M.: "Aruncand o privire asupra sezonului competitional 2011, trebuie sa precizez ca bugetul F.R.M. la nivelul anului 2011 a fost de trei ori mai mic decat cel al anului 2009 si poate fi comparat cu bugetul din 2002. Totusi, dezvoltarea F.R.M. la nivelul acestui an este mai mare, comparativ cu anul 2002, astfel: s-a triplat numarul de sportivi, s-a dublat activitatea competitionala interna, s-a triplat activitatea competitionala internationala, s-a multiplicat cu trei numarul etapelor FIM, UEM, organizate pe teritoriul Romaniei, s-a mentinut numarul de medalii balcanice, s-au obtinut rezultate la nivel F.I.M. si U.E.M. in primele sase locuri, a aparut ramura Tot- Teren (enduro, endurocross, ralliuri, enduro-turism), a fost infiintata subramura Super-Moto, primul Membru F.R.M. intr-o Comisie F.I.M.
In acelasi timp, cele 76 de organizari din sezonul competitional 2011, cuprinzand in mod deosebit o etapa a Campionatului Mondial de Enduro si cinci etape ale unor Campionate Europene (Motocros, Enduro, Raliu, Speed-Way si Super-Moto), reprezinta cel mai inalt nivel de calendar intr-un singur sezon din istoria Federatiei Romane de Motociclism.
Performantele primilor 10 sportivi ai anului 2011, cumulate cu cele balcanice, in numar de medalii, nu au corespondent in alt sezon competitional. Este pentru prima data in istoria F.R.M. cand avem un membru intr-o Comisie F.I.M. "
Nicoleta Olariu, vicepresedinte F.R.M., presedinte al Ramurei Tot-Teren: "2011 reprezinta cel mai bun sezon din istorie. Am avut rezultate in Campionatul Mondial de Rally-Raid, in Cupa Europeana de Rally-Raid atat la moto, cat si la quad, am avut o concurenta in Campionatul Mondial de Enduro si personal ma bucur ca am depasit statutul est-european. Din pacate, in 2012 nu vom mai avea atat de multe competitii internationale, insa ne bucuram de organizarea la Bacau a Campionatului Est-European de Enduro si de organizarea unei etape de Cupa Europeana de Rally-Raid ce urmeaza sa se desfasoare pe traseul Satu Mare - Mangalia. De asemenea, anul viitor se va organiza si cea de-a noua editie a Red Bull Romaniacs cel mai longeviv eveniment international de motorsport ce se organizeaza pe teritoriul Romaniei.

Organizatorii de cupe au un rol important in dezvoltarea enduroului, a motocrosului si a endurocrossului, iar in 2012 vom incerca in ceea ce priveste enduroul sa stabilim un castigator al Cupei Cupelor. Pentru primul sezon punctajul va fi calculat doar pentru cei de la clasa Profi, insa speram ca in viitor sa dezvoltam impreuna cu organizatorii un regulament care sa ne permita premierea top 3-ului de la clasele Profi, Experti si Hobby".

Distribuie pe Facebook
mai multe