Marc Marquez incoronat regele Sachsenring-ului dupa Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

Marc Marquez incoronat regele Sachsenring-ului dupa Marele Premiu al Germaniei la MotoGP
  • Marc Marquez a castigat pentru a 4-a oara consecutiv Marele Premiu al Germaniei la MotoGP
  • Locul 2 a fost ocupat de Cal Crutchlow, iar podiumul a fost inchis de Andrea Dovizioso
  • Jorge Lorenzo a inregistrat cel mai slab rezultat din cariera la aceasta clasa dupa ce a terminat pe locul 15
Distribuie pe Facebook

La capatul unei curse cu de toate, spaniolul Marc Marquez a reusit sa castige Marele Premiu al Germaniei la Moto GP, desfasurat pe circuitul Sachsenring.

Chiar daca este cel mai scurt circuit din calendarul MotoGP, Sachsenring a reusit sa le puna si in acest an bete in roate pilotilor de la clasa Regina.

Dupa un start pe ploaie, spaniolul de la Honda, Marquez, a plecat slab din pole position, si a ajuns rapid pe locul 9. Italianul Valentino Rossi a profitat de aceasta si a urcat pe locul 1 inca din primul viraj.

Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

Parcursul bun al Doctorului nu a durat prea mult, deoarece Marc Marquez a avut un moment de inspiratie la schimbul de motociclete, moment care a facut diferenta. Acesta a fost printre primii care a trecut pe la boxe pentru a iesi pe cauciucuri slick, si s-a dovedit imbatabil.

Nu de aceeasi inspiratie a dat dovada Rossi, care "furat" de duelul cu italianul Dovizioso, a ignorat mai multe tururi chemarile echipei pentru schimbul motocicletei. Cei doi piloti au trecut pe cauciucuri intermediare prea tarziu, cu 7 tururi inainte de final, cand Marquez avea deja 20 de secunde avans.

Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

In spatele dublului campion la MotoGP a venit englezul Cal Crutchlow, care a incheiat Grand Prix-ul Germaniei pe 2, urmat de italianul Dovizioso, care l-a devansat pe Scott Redding in ultimele viraje.

Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

Locurile urmatoare au fost ocupate pe rand de Andrea Iannone, Dani Pedrosa, Jack Miller, iar multiplul campion, Rossi, a incheiat doar pe locul 8. Topul 10 a fost completat de Hector Barbera si Alvaro Bautista.

Campionul mondial en-titre, Jorge Lorenzo, va dori sa uite cat mai repede acest week-end, cel mai negru de cand a venit la clasa regina. Spaniolul a cazut de trei ori, distrugand ambele motociclete, iar in plus a fost nevoit sa faca toate secventele de calificare. La finalul cursei, a reusit un loc 15, cel mai slab rezultat din cariera la aceasta clasa.

Marele Premiu al Germaniei la MotoGPMarele Premiu al Germaniei la MotoGP

In clasamentul general, Marquez s-a distantat la 48 de puncte de ocupantul locului doi, Jorge Lorenzo. Podiumul este completat de Valentino Rossi cu 111 puncte.

Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

Urmatoarea etapa din campionatul mondial de motociclism MotoGP va fi gazduita de Austria, pe circuitul Red Bull Ring, si va avea loc in week-end-ul 12-14 august.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Marele Premiu al Germaniei la MotoGP
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2016