Maverick Vinales castiga prima sa cursa la clasa MotoGP si le ofera celor de la Suzuki prima victorie din 2007

Maverick Vinales castiga prima sa cursa la clasa MotoGP si le ofera celor de la Suzuki prima victorie din 2007
  • Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP a fost castigat de Maverick Vinales
  • Pilotul celor de la Suzuki a castigat pentru prima data de cand concureaza la clasa regina
  • Podiumul a fost completat de Cal Cruthclow si de Valentino Rossi
Distribuie pe Facebook

Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP s-a incheiat, iar invingator a iesit, pentru prima data in cariera sa la clasa regina, Maverick Vinales, pilotul celor de la Suzuki.

Week-end-ul care tocmai s-a incheiat a fost incarcat cu motorsport, de la Formula 1, la MotoGP. Daca pilotii din Marele Circ au vizitat Italia, cei de la MotoGP s-au deplasat in Marea Britanie.

Aici, legendarul circuit de la Silverstone a gazduit cea de-a 12-a cursa din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza, iar dificultatea circuitului, impreuna cu conditiile meteo caracteristice Regatului Unit le-a pus unora bete in roate.

Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP

Primul tur a inceput in forta iar Loris Baz si Pol Espargaro au fost implicati intr-un accident care i-a fortat pe comisarii de cursa sa fluture steagul rosu. Cei doi piloti au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Odata cu restartul cursei, Cal Cruthlow a incercat sa preia rapid conducerea depasindu-i pe Maverick Vinales si pe multiplul campion mondial Valentino Rossi. Pilotul celor de la Suzuki a fost pus pe fapte mari asa ca a revenit si a trecut pe primul loc.

Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP

Circuitul de la Silverstone a mai facut o victima, de aceasta data in persoana italianului Andrea Iannone. Acesta a cazut si si-a distrus motocicleta Ducati cu doar 6 tururi inainte de final, si odata cu aceasta si sansele de a termina pe locul 2.

Dupa 19 tururi, tanarul de 21 de ani, Maverick Vinales, a ridicat victorios marele trofeu, pentru prima data de cand concureaza la Clasa Regina. Odata cu aceasta reusita, Vinales le-a oferit celor de la Suzuki prima victorie din 2007.

Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP

In spatele sau, la mai mult de 3 secunde, a trecut linia de sosire britanicul Cal Crutchlow care isi dorea victoria mai ales ca era cursa lui de casa. Podiumul a fost inchis de Doctorul Rossi, care a rezistat nenumaratelor atacuri venite din partea lui Marc Marquez, care a terminat cursa pe locul 4.

Urmatoarea cursa de MotoGP va avea loc in Italia, pe circuitul de la Misano, in perioada 9-11 septembrie, acolo unde Valentino Rossi va incerca un rezultat cat mai bun, de ce nu o victorie, pe circuitul sau de casa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 5 Septembrie 2016