Pilotii Vectra Racing revin in Dakar

Pilotii Vectra Racing revin in Dakar
Mani Gyenes si Marcel Butuza vor concura in cea de a 33-a editie a celui mai dificil raliu din lume. Dakar 2011 se va desfasura in perioada 1-16 ianuarie in Argentina si Chile, iar cei doi piloti romani vor lua startul la categoria moto.
Distribuie pe Facebook

Vectra Racing revine in Dakar dupa o absenta de un an, iar cei doi piloti care compun echipa pentru aceasta editie merg in America de Sud din postura de clasati in topul 20 mondial. Atat Mani Gyenes cat si Marcel Butuza au terminat sezonul 2010 in primii rideri din lume, chiar daca in acest an au participat la o singura etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Cei doi nu se afla la prima participare in Dakar, insa au ca principal obiectiv terminarea raliului avand in vedere ca mutarea competitiei din Africa in America Latina a schimbat foarte mult conditiile in care se concureaza. In 2011, Mani Gyenes si Marcel Butuza, alaturi de ceilalti 212 concurenti de la categoria moto, vor avea de parcurs peste 9.000 de km pe ruta Buenos Aires (Argentina) - Arica (Chile) - Buenos Aires. De-a lungul celor doua saptamani, cat dureaza Dakar-ul, se va concura adesea la altitudini de peste 2.500 metri, avand in vedere ca sute de km de probe speciale sunt in muntii Anzi. Cele mai dificile zile vor fi insa cele din Atacama. In cel mai arid desert din lume se va concura in patru probe speciale, riderii romani antrenandu-se pentru aceasta parte a raliului cand au concurat in Raliul Tunisiei (etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid).

Mani Gyenes in Dakar

Pilotul satmarean este primul roman care a castigat un raliu din Campionatul Mondial (Raliul Marocului in 2009) si are deja trecute in palmares trei participari in raliul Dakar. Primul Dakar pentru Mani a fost cel din 2007 cand a ajuns la finis pe locul 46 la general si pe 9 la categoria debutanti. A urmat editia din 2008 in care nu a mai putut concura, aceasta fiind anulata din pricina amenintarilor teroriste. In 2009 a luat startul in prima editie din America de Sud, insa din cauza unei accidentari la umarul stang a fost nevoit sa se retraga din raliu.

Marcel Butuza in Dakar

Avand o cariera de peste 30 de ani in motociclism, Marcel are ca obiectiv terminarea Dakar-ului dupa ce in editia din 2007 a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei probleme tehnice, in 2008 a trebuit sa revina in Romania editia din acel an fiind anulata, iar in 2009 a trebuit sa renunte din cauza unei accidentari. Ajungerea la finisul raliului ar fi un vis implinit pentru romanul care in 2007 a incheiat sezonul in top 10-ul mondial, in acel an reusind sa participe la trei raliuri.

Cei doi piloti Vectra Racing vor concura in Dakar 2011 pe motociclete KTM 690 Rally, aceleasi pe care le-au utilizat si la editia din 2009. Alaturi de Mani Gyenes si Marcel Butuza in raliu vor porni si cei doi membri ai echipei de asistenta, Liviu Butuza si Romeo Duicu. Ultimul este fost concurent in Dakar, Romeo reusind sa ajunga la finisul editiei din 2009.

Prezentarea echipei pentru Dakar 2011

Pana la Dakar membrii echipei Vectra Racing vor participa duminica 19 decembrie la decernarea premiilor Federatiei Romane de Motociclism (F.R.M.). Ceremonia va avea loc in sala de conferinte a complexului Cheile Gradistei din Moeciu de Sus incepand cu ora 11.00 momentul prezentari echipei fiind programat in jurul orei 13.30. In cadrul galei F.R.M., echipei Vectra Racing ii va fi decernat trofeul pentru obtinerea titlului de campioana nationala la enduro in sezonul 2010. Componenta echipei pentru campionatul de enduro: Mani Gyenes, Alexandru Garbacea, Marcel Butuza si Romeo Duicu. Tot maine Mani Gyenes va primi si trofeele pentru cele doua titluri de campion obtinute in 2010. Este vorba despre titlul din Campionatul de Enduro al Romaniei si de cel din Campionatul de Endurocross al Romaniei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 23 Decembrie 2010