Red Bull Romaniacs aduce la Sibiu cei mai buni rideri din lume

Red Bull Romaniacs aduce la Sibiu cei mai buni rideri din lume
Cea de a 7-a editie a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, se va desfasura in perioada 26 – 30 iunie in Sibiu. Cu aproximativ o luna inainte de start, peste 140 de rideri din 30 de tari si-au anuntat participarea, fiecare venind la aceasta competitie pentru a-si depasi limitele si pentru a evolua intr-un peisaj unic.
Distribuie pe Facebook
Creat in 2004 din dorinta de a le oferi pilotilor de enduro, trial si rally-raid posibilitatea de a participa la un raliu hard enduro, Red Bull Romaniacs a ajuns sa fie cea mai dificila competitie din aria enduro-ului extrem.

In 2010, asa cum este deja traditional pentru Red Bull Romaniacs, raliul va debuta sambata, 26 iunie cu un prolog in centrul Sibiului urmand ca in cea de a doua zi de off-road sa ajunga in Petrosani. Cei care vor rezista sutelor de kilometri de enduro extrem, vor spune ca au ajuns la finish-ul raliului pe 30 iunie tot in centrul Sibiului.

Comparativ cu editiile anterioare, in acest an, pe langa deja clasicele categorii Profi, Expert Single, Experti Echipe si Hobby, riderii se mai pot inscrie si la categoria Hobby Single sau la Trial. In ultima sunt admisi sportivi care merg pe motociclete de trial si urmeaza sa parcurga acelasi traseu ca si concurentii de la clasa Profi.

La clasa Profi, unul din cei care isi vor depasi limitele pentru a castiga este Andreas Lettenbichler. Germanul s-a impus anul trecut chiar daca s-a aflat la prima participare si a dovedit ca pilotii care s-au format in trial sunt abonati la podium. Unul din adversarii pilotului BMW este Chris Birch. Neozeelandezul este nelipsit de pe podiumul Red Bull Romaniacs si in 2010 va veni la Sibiu pentru a readuce titlul in curtea celor de la KTM.

Dupa ce anul trecut, din cauza unei accidentari, a fost nevoit sa concureze la clasa Experti Single, Mani Gyenes va participa in aceasta editie la clasa Profi. Satmareanul nu este singurul roman care isi va incerca norocul la cea mai grea clasa a Red Bull Romaniacs. Iaon Tara, campion national de enduro in 2009 va debuta in cel mai dificil raliu hard enduro al lumii chiar la clasa Profi.

La Expert Single, pilotul roman cu cele mai mari sanse la top 10 este Alex Garbacea. Dupa ce in editia trecuta si-a fracturat mana dreapta chiar in prima zi in munti, in 2010 Alex revine la Red Bull Romaniacs hotarat sa obtina cea mai buna clasare a sa in acest raliu.

La clasa Hobby alti doi romani, de aceasta data este vorba insa de o echipa, TipTill Team au sanse sa ocupe un loc in fruntea clasamentului. Dani Otil si Krisztian Nagy au terminat in top 10 anul trecut la prima participare, iar in 2010 si-au propus sa se desparta de clasa Hobby cu un loc in primii cinci, urmand ca din 2011 sa treaca la Expert Team.

Va asteptam pe 26 iunie in centrul Sibiului pentru un Prolog care este celebru deja in peste 100 de tari (acesta este numarul de tari in care s-a difuzat filmul editiei din 2009 al Red Bull Romaniacs).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2010