Taddy Blazusiak vine la Red Bull Romaniacs

Taddy Blazusiak vine la Red Bull Romaniacs
Dupa ce weekendul trecut a castigat pentru a patra oara Erzberg Rodeo, Taddy Blazusiak vine sa isi testeze limitele in Carpati, participand la cea de-a saptea editie a Red Bull Romaniacs.
Distribuie pe Facebook
Polonezul, care in ultimii ani a invins muntele de fier (Erzberg Rodeo este un eveniment care se desfasoara timp de doua zile intr-o exploatare de minereu de fier din Austria) este specializat in competitii hard enduro scurte si de aceea cele cinci zile de la Red Bull Romaniacs sunt o adevarata provocare. La cei 27 de ani, Taddy este deja o legenda la Erzberg Rodeo, competitia in care pornsec in lupta cu muntele de fier 500 de rideri si ajung sa termine, cum a fost cazul in acest an, doar 15.

Pilotul KTM a reusit sa il invinga la Erzberg pe Andreas Lettenbichler, castigatorul Red Bull Romaniacs din 2009, insa duelul celor doi continua in perioada 26-30 iunie, cand vor trebui sa faca fata celui mai dificil raliu hard enduro al lumii - Red Bull Romaniacs. Atat Blazusiak, cat si pilotul BMW, Andreas Lettenbichler, vor concura la cea mai grea categorie de la Romaniacs, unde printre favoritii la victorie se afla si Chris Birch, neo-zeelandezul care anul trecut a ocupat locul 2. Tot la Pro ii vom vedea evoluand si pe Mani Gyenes - dublu castigator al Red Bull Romaniacs clasa Expert Team, alaturi de Laszlo Olah si ocupantul locului doi in 2009 la clasa Expert Single - si Ioan Tara vice-campion national de enduro sezonul trecut.

Cu aproximativ trei saptamani inainte de startul Red Bull Romaniacs, la competitie s-au inscris 146 de rideri din 30 de tari, printre acestia numarandu-se si echipa TipTil Team formata din Dani Otil si Krisztian Nagy. Cei doi vor evolua la clasa Hobby avand mari sanse sa termine raliul in top 5.

Programul Red Bull Romaniacs

25 iunie
- sosirea concurentilor in Sibiu
- verificari tehnice si administrative

26 iunie
- calificari pentru prolog ora 09:00
- prolog ora 14:00; in centrul Sibiului

27 iunie - prima zi in munti; zona accesibila publicului - in apropiere de Sibiu pe drumul spre Paltinis

28 iunie - a doua zi in munti; se ajunge la Petrosani

29 iunie - a treia zi in munti; revenirea de la Petrosani in Sibiu

30 iunie - ultima zi a raliului; finish-ul este programat dupa ora 13:00 in Piata Mica din Sibiu

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2010