Sapte motociclete ale viitorului

Sapte motociclete ale viitorului
Mai toata lumea sta cu ochii atintiti pe batalia dusa intre marile concerne auto, pentru lansarea noilor tehnologii inovatoare de propulsie sau de autonomie.
Distribuie pe Facebook

In tot acest timp, sectorul moto se dezvolta departe de privirile indiscrete ale curiosilor si pare ca are cu ce sa se laude. Iata si mai multe variante de motociclete ale viitorului, care ar putea debuta cat de curand pe sosele.

1. Motocicleta Stealth

Silent Hawk, motocicleta Stealth conceputa de Logos Technologies, nu este destinata deocamdata civililor. Compania producatoare lucreaza la acest model in cadrul unui contract cu armata Statelor Unite. Noutatea consta in absenta sunetului specific al motorului, fapt care ar permite trupelor sa se strecoare in teritoriul inamic fara a fi detectate.

Sistemul de propulsie instalat pe prototipul aflat in lucru, in mainile inginerilor de la Logos Technologies, este unul hibrid, care ar permite trecerea pe motor electric in apropierea liniilor inamice. Conform fabricantului, Silent Hawk ar fi capabil sa ruleze cu o viteza de 88 km/h pe teren accidentat. Testele in conditii reale vor incepe insa abia peste un an si jumatate.

2. Honda V4

Pentru cei neinrolati, Honda V4 este una dintre optiunile viitorului apropiat. Chiar daca nu impartaseste soarta "Soimului Tacut" de a merge la razboi, modelul japonez are o atitudine destul de belicoasa, data de designul futurist cu unghiuri ascutite.

Conceptul a fost prezentat prima oara in show-ul moto din Germania si, desi Honda nu a dat uitarii proiectul V4, nu se cunoaste data certa a intrarii acestuia in productia de serie.

3. Honda Vultus NM4

Anul trecut, japonezii de la Honda au mai scos din cutia cu surprize un alt model de motocicleta cu aspect futurist: Vultus NM4. Oricat de SF ar parea formele acestuia, modelul ameninta sa isi ia zborul incepand cu sfarsitul acestui an sau, cel mai tarziu, in primavara viitoare.

Bikerii care tin la traditie o pot detesta din inima, insa Honda a anuntat ca Vultus este inceputul unei noi generatii in era moto cu asistenta electronica in pilotaj.

4. I Care

Batman, baiatule, stai la rand! "I Care" este un prototip dezvoltat in Franta, programat sa atinga viteze de peste 320 km/h si seamana intr-adevar cu jucaria "omului liliac" din ultima serie de filme.

Nu se stie cine pe cine a inspirat, dar "I Care" arata de-a dreptul bestial si ar fi de dorit sa o vedem cat mai rapid mancand asfaltul.

5. Victory Vision

Victory Vision este desemnata drept una dintre motocicletele care pot influenta viitorul apropiat, iar pentru multi bikeri se pare ca a facut-o deja. Perfect pentru curse pe pista si intreceri de strada, modelul este "copilul din flori" al producatorului de snowmobile Polaris.

In 1997, Polaris a creat o firma in Iowa, Victory Motorcycles, care sa se ocupe de crearea unor motociclete performante. A starnit o adevarata manie printre fanii produselor Victory, care deja se bat cu pumnii in piept ca pot concura cot la cot cu adeptii Harley.

6. Peraves Monotracer

Peraves Monotracer se adreseaza lupilor singurantici, nu gastilor de bikeri. Este inca in stadiu incipient, dar designul sau promitator o poate propulsa in urmatorii ani in topul preferintelor motociclistilor hoinari.

Modelul beneficiaza de linii aerodinamice accentuate, la care ajuta si cabina protectoare in care este invelit motociclistul solitar. Un alt avantaj il reprezinta consumul redus de carburant si amplasarea unui motor electric, care mareste distanta de croaziera intre doua alimentari cu carburant.

In fine, cabina protectoare recomanda Peraves-ul Monotracer si pentru zone cu o clima mai rece, unde bikerii pot circula in voie doar cateva luni pe an.

7. Bombardier Embrio

Designul "bombardierului" este aproape comic: un monociclu cu motor, care nu stii unde incepe si unde se termina. Ce-i drept, prototipul a fost prezentat in urma cu 11 ani drept inlocuitorul scuterelor de oras, insa de atunci si pana in prezent, Bombardier Embrio a ramas tot in stadiu embrionar, chiar daca vreo doua trei incercari timide de a-l testa pe strazi au fost facute.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2015