Off-roader-ul la care ai fi visat de mic... daca nu ai fi avut acel Ferrari F50 pe perete

Off-roader-ul la care ai fi visat de mic... daca nu ai fi avut acel Ferrari F50 pe perete
  • Jeep a venit la SEMA alaturi de unul dintre cele mai spectaculoase off-roadere vazute vreodata
  • Botezat CJ66, conceptul cu pricina imbina diverse elemente de la mai multe generatii ale modelului Wrangler
  • Sub capota se regaseste o motorizare V8 de 5.7 litri si 383 de cai putere, cuplata la o manuala in sase trepte
Distribuie pe Facebook

Iti mai aduci aminte de acel poster cu Ferrari F50 de pe peretele copilariei tale? Probabil ca in locul supercarului italian s-ar fi aflat acest Jeep Wrangler in cazul in care ideea din spatele lui aparea mult mai devreme.

Jeep CJ66 concept

Americanii de la Jeep reusesc sa le aprinda imaginatia pasionatilor de off-road de sapte decenii si jumatate incoace, insa cu proaspat lansatul CJ66 concept... ei bine, se poate spune ca s-au intrecut pe ei insisi.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia editiei din acest an a celui mai mare salon de tuning al planetei, in speta SEMA Show, respectivul proiect combina sasiul unui Wrangler fabricat intre 1997 si 2006 cu caroseria unui CJ din 1966.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici elementele caracteristice actualei generatii a faimosului automobil de peste Ocean, lista imprumuturilor incheindu-se in cele din urma cu scaunele de Dodge Viper.

Jeep CJ66 concept

Jeep CJ66 concept

Sau nu. Tinand cont ca niciunul dintre modelele lansate pana acum nu s-a bucurat din fabrica de un astfel de detaliu, la capitolul 'luate de la altii' am mai putea trece in cazul de fata si motorizarea V8 cu capacitate cilindrica de 5.7 litri.

383 (de cai putere) este numarul magic daca te intrebai cumva, pentru punerea lor pe drumurile asfaltate sau neasfaltate ale planetei proaspat lansatul Jeep CJ66 concept apeland la o manuala cu sase rapoarte.

Intr-un final, suspensia mai inalta cu 50 de milimetri, anvelopele pe 35 de inch si diferentialele blocabile pun capat meniului ce caracterizeaza off-roader-ul la care ai fi visat inca de mic... daca nu ai fi avut acel Ferrari F50 pe perete.

Jeep CJ66 concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Jeep CJ66 concept
mai multe
Publicat în categoria: Off-road DATA PUBLICĂRII: 7 Noiembrie 2016