60 de ani de Chevy Corvette: Detalii picante din cariera legendarului model american

60 de ani de Chevy Corvette: Detalii picante din cariera legendarului model american
Chevrolet Corvette a celebrat weekendul acesta 60 de ani de la momentul intrarii sale in productia de serie. Drept urmare, cu ocazia acestei aniversari, tinem sa-i uram legendarului automobil de inalta performanta de peste ocean o cariera cat mai lunga si mai impresionanta!
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala, sub forma de concept car, in cadrul evenimentului General Motors Autorama de la New York din 17 ianuarie 1953, modelul Chevrolet Corvette avea sa franga inimile tuturor pasionatilor de automobile de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Drept urmare, dupa o astfel de reactie a publicului, automobilul de peste ocean avea sa intre in productia de serie numaidecat, la numai cateva luni distanta - la data de 30 iunie a aceluiasi an 1953, mai exact.

Cu ocazia celebrarii celor 60 de ani de existenta de la acel magic moment, astazi arucam o privire asupra unora dintre cele mai importante momente ale carierei legendarului Chevrolet Corvette:

  • Chevrolet Corvette este cel mai longeviv automobil de pasageri din lume, fiind produs neintrerupt pe parcursul a nu mai putin de sase decenii;
  • Chevrolet Corvette a debutat in premiera mondiala, sub forma de concept car, la data de 17 ianuarie 1953. Succesul inregistrat de prototipul respectiv a bagat modelul Chevrolet Corvette in productia de serie la numai cateva luni distanta de la evenimentul General Motors Autorama din New York;
  • Toate unitatile 1953 ale modelului Chevrolet Corvette se bucura de o combinatie exterior alb polo, plus interior de culoare rosie. Comercializate in schimbul unei sume de numai 3.498 dolari, exemplarele cu pricina se vand in ziua de astazi chiar si cu 1.06 milioane dolari (record stabilit de exemplarul cu numarul 3, vandut in anul 2006);

Chevrolet Corvette - Istorie

  • Pana in anul 1995, modelul Chevrolet Corvette a fost disponibil exclusiv in compania unei motorizari cu sase cilindri in linie. In acel an, motorul V8 oferit in mod optional a fost ales de aproximativ 90% dintre cumparatori. Drept urmare, I6-le a disparut din oferta automobilului american incepand cu 1956, iar modelul Chevrolet Corvette a fost oferit de-atunci si pana in prezent exclusiv in compania unei motorizari V8.
  • In primii zece ani de cariera, modelul Chevrolet Corvette a fost disponibil exclusiv intr-o versiune Convertible. Anul 1963 a marcat lansarea celei de-a doua generatii a automobilului american de inalta performanta si, totodata, aparitia unei variante Coupe, ce a contribuit la dublarea vanzarilor autoturismului de peste ocean.

Chevrolet Corvette - Istorie

  • Aproximativ 1.56 milioane de exemplare Chevrolet Corvette au fost produse incepand cu data de 30 iunie 1953. Exemplarul cu numarul 500.000 a iesit de pe linia de productie in anul 1977, exemplarul cu numarul 1.000.000 in anul 1992, iar exemplarul cu numarul 1.500.000 in anul 2009.
  • De-a lungul carierei sale, modelul Chevrolet Corvette a fost produs in trei fabrici diferite: la Flint, in Michigan (1953), la St. Louis, in Missouri (1954 - 1981), respectiv la Bowling Green, in Kentucky (1981 - 2014). Interesant de precizat, primul Corvette model 1981 a iesit de pe portile fabricii din St. Louis, in timp ce ultimul exemplar 1981 de pe linia de productie a fabricii din Bowling Green.
  • Nici un exemplar Chevrolet Corvette 1983 nu a fost vandut publicului. Modelul cu pricina a fost "sarit" de constructorul american, pentru ca inginerii sai sa aiba mai mult timp pentru pregatirea modelului 1984, ce marca lansarea generatiei C4. Astfel, in acel an, au fost produse numai 44 de prototipuri Corvette 1983, dintre care numai unul a mai ramas in "viata". Acesta poate fi admirat in cadrul institutiei National Corvette Museum, din Bowling Green, Kentucky.

Chevrolet Corvette - Istorie

Asadar, acestea fiind spuse, tinem sa-i uram o cariera cat mai lunga legendarului Chevrolet Corvette, dar si succes in noua sa aventura cu ocazia lansarii generatiei cu numarul sapte. O generatie care readuce in prim-plan denumirea Stingray si care este oferita in compania unui V8 aspirat de 6.2 litri, ce pune la dispozitia rotilor spate - prin intermediul unei transmisii manuale cu sapte rapoarte, nici mai mult, nici mai putin de 460 cai putere si 630 Newton-Metri.

De asemenea, tot ocazia acestui prilej, propunem si o scurta incursiune in istoria iconicului automobil american de inalta performanta, sub forma unei povesti ce ne face cunostinta cu sase modele care au marcat istoria modelului american.

Chevrolet Corvette - Istorie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Chevrolet Corvette - Istorie
mai multe