A fost al unui director Brabus, care i-a pus motor de 3.6 litri. Cu cat se vinde acum Mercedes-ul din anul 1989

A fost al unui director Brabus, care i-a pus motor de 3.6 litri. Cu cat se vinde acum Mercedes-ul din anul 1989
  • Un exclusivist Brabus 3.6S Lightweight a fost scos de curand la vanzare in Marea Britanie
  • Sedanul german se lauda cu o motorizare de 3.6 litri si un roll-cage in locul banchetei spate
  • Cumparatorul va avea de platit pe automobilul din '89 o suma echivalenta cu 150.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Se remarca numaidecat prin culoarea rosie a caroseriei in patru portiere, insa principalele atractii sunt ascunse de privirile curiosilor. Iar acum nu ne referim neaparat la motorului de 3.6 litri si 286 CP montat sub capota...

Suntem in Germania si este sfarsitul anilor '80. Vazand febra care a cuprins piata sedanurilor, dar si cererea tot mai crescuta pentru o versiune de performanta, Brabus prezinta in fata lumii intregi un prototip pe nume 190E 3.6S.

Din pacate, automobilul fara aer conditionat si bancheta spate, insa cu un benzinar de 3.6 litri in compartimentul motor nu avea sa intre in productia de serie. Sau, mai corect spus, nu in aceasta formula radicala...

In locul modelului anterior mentionat, celebra companie de tuning din Bottrop introducea 190E 3.6-24. Pusa la randul ei in miscare de o unitate aspirata de 3.6 litri, dar si cu o bancheta spate, plus aer conditionat in standard.

Brabus 3.6S Lightweight

Brabus 3.6S Lightweight

Brabus 3.6S Lightweight

La doua decenii de la aparitia prototipului Lightweight - care nu a vazut niciodata productia de serie, directorul de PR al Brabus a cautat sa revigoreze proiectul din 1988. Ceea ce s-a si intamplat, de altfel.

Finalizat in aproximativ zece luni, acest 3.6S Lightweight porneste de la un Mercedes 190E 2.6 asamblat in anul 1989. Sub capota se ascunde, evident, un propulsor pe benzina de 3.6 litri, care produce undeva in jurul a 286 CP.

Nu exista aer conditionat, nu exista bancheta spate, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 6.5 secunde. Impresionata este si valoarea din dreptul vitezei maxime: putin peste 254 km/h.

Cumparat in urma cu mai bine de 12 luni de catre un client din Marea Britanie, fostul automobil al directorului de PR de la Brabus se vinde acum din nou. Pentru fabuloasa suma de 131.995 de lire sau, daca vrei, 150.981 de euro.

Mult sau putin, depinde de unghiul din care privesti. Cert este ca modelul pus la punct de celebra companie de tuning din Bottrop arata grozav - atat la interior, cat si la exterior, iar performantele sunt pe masura.

Unde mai pui si ca este aproape nou, la 16.056 de kilometri parcursi in aproape doua decenii. In plus, are un aer aparte, in special datorita caroseriei de culoare rosie si, bineinteles, a roll-cage-ului care inlocuieste bancheta spate.

Brabus 3.6S Lightweight

Brabus 3.6S Lightweight

Brabus 3.6S Lightweight

Brabus 3.6S Lightweight

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Brabus 3.6S Lightweight
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2018