A fost construit cu Porsche si lansat ca primul break sportiv. Cu cat se vinde astazi un Audi RS2 Avant

A fost construit cu Porsche si lansat ca primul break sportiv. Cu cat se vinde astazi un Audi RS2 Avant
  • Un Audi RS2 Avant a fost scos la vanzare pentru 39.000 euro
  • Exemplarul cu pricina are doar 156.000 kilometri la bord
  • Sub capota se ascunde un benzinar turbo de 316 cai putere
Distribuie pe Facebook

Audi-urile clasice sunt viata si dragostea ta? Atunci te vei bucura enorm sa auzi ca un exclusivist RS2 Avant a fost scos la vanzare. Suma? In randurile urmatoare.

Daca in ziua de astazi aproape orice producator de automobile include in propria oferta si un break sportiv, pe la mijlocul anilor '90 lucrurile stateau complet diferit.

Mai exact, cei care isi doreau pe-atunci o masina care sa imbine - fara compromisuri - performanta cu practicabilitatea nu aveau la dispozitie decat modelul RS2 Avant de la Audi.

Creat impreuna cu specialistii germani de la Porsche, break-ul cu pricina gazduia in compartimentul motor un benzinar turbo cu cinci cilindri in linie si capacitate de 2.2 litri.

Audi RS2 Avant de vanzare

Puterea maxima se invartea in jurul valorii de 316 CP si ajungea catre toate cele patru roti prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, respectiv unui sistem de tractiune integrala.

Asa se face ca acceleratia de la 0 la 100 km/h dura mai putin de cinci secunde, in timp ce viteza maxima se ridica la 262 de kilometri pe ora. Si mai impresionant era sprintul 0 - 48 km/h.

Intr-un test realizat de publicatia britanica in cursul anului 1995, Audi-ul RS2 Avant reusea sa rezolve aceasta ecuatie dupa doar 1.5 secunde, fiind astfel mai rapid chiar si decat un McLaren F1.

Audi RS2 Avant de vanzare

Audi RS2 Avant de vanzareAudi RS2 Avant de vanzare

Lasand acum in urma generalitatile cu privire la break-ul creat impreuna cu specialistii germani de la Porsche si trecand la exemplarul din cazul de fata, precizam ca el are exact 156.000 km la bord.

Vesti bune ne intampina si la nivelul pachetului cu dotari, norocosul client urmand a se alege cu tapiterie din piele neagra, climatizare automata, dar si scaune Recaro cu functie de incalzire.

Una dintre cele numai 2.891 de unitati construite in total, acest Audi-ul RS2 Avant se remarca la exterior printr-o caroserie de culoare rosie si se vinde la un pret de 39.000 de euro.

Audi RS2 Avant de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Audi RS2 Avant de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2016