A fost construit manual de Porsche. Cu cat s-a vandut vechiul Mercedes 500E detinut de Mr. Bean

A fost construit manual de Porsche. Cu cat s-a vandut vechiul Mercedes 500E detinut de Mr. Bean
  • Un Mercedes 500E detinut de Rowan Atkinson s-a vandut cu 71.300 de lire
  • Automobilul german avea numai 80.500 de kilometri parcursi in 25 de ani
  • Mercedes a instalat sub capota modelului 500E un motor V8 de 326 de cai
Distribuie pe Facebook

Automobilul german ascunde sub capota un motor cu opt cilindri in V, de cinci litri si 326 CP. Indeajuns pentru ca acceleratia de la 0 la 96 km/h sa dureze numai cinci secunde.

La sfarsitul lunii trecute, Rowan Atkinson isi scotea la vanzare vechiul Mercedes 500E. Asamblat manual de Porsche in urma cu aproximativ doua decenii si jumatate, automobilul german avea numai 80.500 de kilometri la bord.

Si mai interesanta era insa propunerea tehnica a modelului din Stuttgart. Sub capota acestuia se ascundea o motorizare aspirata cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri, sinonima cu o putere maxima de aproximativ 326 CP.

Deloc rau pentru un sedan de la inceputul anilor '90, am putea spune. Daca mai luam in considerare si acceleratia de la 0 la 96 km/h, care se realiza intr-un timp de doar cinci secunde, acum intelegem perfect pasiunea pentru Mercedes 500E.

Trecem in revista si aspectul cuminte al caroseriei, iar sintagma lup in blana de oaie - sintagma care urmareste si in ziua de astazi modelul german, capata sens. Nu toata lumea va fi insa de acord cu pretul de vanzare: 71.300 de lire sterline.

Unii ar prefera sa dea acesti bani pe un automobil de ultima ora, cu performante superioare. Chiar si asa, suntem extrem de siguri ca va vor exista si cateva persoane care nu ar renunta pentru nimic in lume la un Mercedes 500E.

Vezi, de exemplu, cazul lui Rowan Atkinson. Modelul vandut la sfarsitul lunii trecute nu este primul detinut de britanic; actorul din spatele indragitului Mr. Bean a mai cumparat un astfel de exemplar si in anii '90, de nou insa...

Mercedes 500E de vanzare

Mercedes 500E de vanzare

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 1 Martie 2018