A platit o avere pe ea, insa va starni invidia tuturor soferilor. Acum conduce una dintre cele doar 35 de masini existente

A platit o avere pe ea, insa va starni invidia tuturor soferilor. Acum conduce una dintre cele doar 35 de masini existente
  • Un exclusivist Mercedes SL72 AMG a fost vandut recent la licitatie
  • Automobilul german se idenfitica cu exemplarul 4 din numai 35
  • Clientul a platit 74.300 lire pe decapotabila cu motor de 7.2 litri
Distribuie pe Facebook

Organizata in perioada 29 iunie - 2 iulie, editia din 2017 a celebrului Festival al Vitezei de la Goodwood s-a incheiat cu o licitatie auto de proportii epice, ce a avut ca invitat special un exclusivist Mercedes SL72 AMG.

A fost mai mult decat o simpla celebrare a aniversarii cu numarul 70 a marcii Ferrari sau gazda premierei mondiale a noului Porsche 911 GT2 RS. Pe langa toate aceste evenimente, editia din 2017 a celebrului Festival al Vitezei de la Goodwood a mai cuprins in programul sau de top si o vanzare auto de proportii epice.

Intr-o alta ordine de idei, colectionarii de masini din lumea intreaga au putut licita pentru modele de legenda din diferite perioade ale timpului, precum un Rolls-Royce din 1914 sau, de ce nu, un Aston Martin din '57. Furori a reusit sa faca si un Porsche 911 RS Lightweight construit in urma cu patru decenii si jumatate.

Mercedes SL72 AMG de vanzare

Mercedes SL72 AMG de vanzare

De altfel, in fata potentialilor cumparatori si-a facut aparitia chiar si un Mercedes SL72 AMG. Exemplarul cu numarul patru dintre cele numai 35 fabricate in total, impresionantul automobil german asamblat la data de 18 martie 1995 i-a adus (de acum inainte) vechiului sau proprietar undeva in jurul a 74.300 lire sterline.

Noul posesor a primit in schimbul acestor bani o decapotabila de invidiat atat din punctul de vedere al exclusivitatii, cat si din cel al propulsiei. Daca primul aspect l-am lamurit anterior, despre cel din urma trebuie spus ca atrage in special prin motorul V12 de 7.2 litri si 525 cai putere, montat ulterior si pe Pagani Zonda.

Unitatea ascunsa sub capota respectivului Mercedes SL72 AMG este cuplata la o transmisie automata cu cinci rapoarte si impinge acul vitezometrului pana la 96 km/h in 4.8 secunde, daca mai conteaza. Spre deosebire de versiunile din ziua de astazi, viteza maxima nu a fost limitata, ci urca pana pe la 285 kilometri pe ora.

Si toate acestea in timp ce pasagerii se vor delecta cu insertiile de piele neagra ce imbraca inclusiv plansa de bord sau, de ce, nu ornamentele din lemn masiv folosite si pentru ornarea instrumentelor aflate in spatele volanului. Acestora li se alatura scaune cu reglare electrica si functie de memorare a pozitiei, climatizare automata s.a.m.d.

Mercedes SL72 AMG de vanzare

Mercedes SL72 AMG de vanzare

Mercedes SL72 AMG de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Mercedes SL72 AMG de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2017