Afacerea anului: o Acura Integra de raliu este de vanzare la pret de Logan

Afacerea anului: o Acura Integra de raliu este de vanzare la pret de Logan
  • Masina costa 14.000 de dolari
  • Nu a suferit accidente si caroseria e impecabila
  • Motorul stock a primit un compresor mecanic
Distribuie pe Facebook

Nu am vazut multe masini Honda sau Acura la raliuri, dar asta nu inseamna ca nu sunt masini rapide si performante. Probabil toate automobilele cu tractiune fata au fost de multa vreme devansate de cele 4x4, asa ca acestea nu prea mai iau startul in zilele noastre. Chiar si asa, la bani de Logan, aceasta Acura Integra Type R impecabila pare cea mai buna afacere a anului.

Nu credem sa fi vazut in trecut o masina de raliuri facuta mai bine si atat de ieftina la vanzare. Mai precis, e vorba de o Acura Integra Type R fabricata in anul 2000, cu motorul original de fabrica, capsat, in care nu s-a umblat niciodata. Motorul, unul din cele mai performante propulsoare aspirate fabricate vreodate, cu o capacitate de 1800 cmc si o putere de 195 cp, motor tip B18C5, reusea sa traga masina cu tractiune fata in sub 7 secunde pana la 100 km/h, fiind capabil sa depaseasca pragul de 8500 rpm in turatie.

Acura Type R de raliu

Dar pentru ca la raliu cei 195 cp nu erau suficienti, cineva s-a gandit sa faca o lucrare exceptionala si sa doteze motorul JDM de turatie cu un compresor mecanic Jackson Racing care a venit in plus cu circa 50 cp. Pe langa acest compresor, lista modificarilor de sub capota mai contine rampa de injectoare AEM cu injectoare de 400 cc, radiator de aluminiu Koyo, sistem de management Hondata si evacuare din inox. Desi cutia de viteze cu 5 trepte a ramas de fabrica, ambreiajul a fost inlocuit cu unul Exedy de performanta.

Acura Type R de raliu

Acura Type R de raliuAcura Type R de raliu

La exterior, ca orice masina de curse care se respecta, aceasta Acura a primit 4 proiectoare de cate 100 W pe capota fata, pentru etapele de noapte, oglinzi laterale cu carcase din carbon, aparatoare de noroi la roti si jante cu prindere in 5 prezoane de Infiniti Q45 albe, care contribuie la un look racing foarte mult, luneta din plexiglas si cam atat. In rest, vopseaua este Phoenix Yellow originala Honda, iar eleronul, oricat de impunator pare, este stock.

Nici la interior masina nu a fost neglijata: roll-cage omologat FIA, scaune sport Sparco PRO 2000 Series, centuri Camlock, volan Sparco, frana de mana Wilwood hidraulica, sistem de stingere incendii si cateva ornamente din carbon. Cert este ca masina arata impecabil si se vede ca oricat de mult ar fi alergat in trecut pe probe, a fost ingrijita si inca mai poate sa participe in diferite competitii, atat de raliu, cat si pe circuit. Iar la pretul de 14.000 de dolari, adica in jur de 12.500 de Euro, aceasta masina cu de toate chiar pare oferta anului. Cat despre numarul de kilometri, nici acestia nu sunt foarte multi: 99.821 de mile pe bord.

Masina este de vanzare acum pe Ebay.

Acura Type R de raliu

Acura Type R de raliu

Acura Type R de raliu

Acura Type R de raliu

Acura Type R de raliu

Acura Type R de raliu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Acura Type R de raliu
mai multe