Anuntul cu care Ferrari si-a bulversat fanii: " Da, vom lansa o continuare pentru 250 GTO!"

Anuntul cu care Ferrari si-a bulversat fanii: " Da, vom lansa o continuare pentru 250 GTO!"
  • Ferrari va lansa o continuare pentru 250 GTO
  • Anuntul a fost facut de Sergio Marchionne
  • Productia initiala a acestui model a fost limitata
Distribuie pe Facebook

CEO-ul Ferrari a declarat intr-un interviu luat in cadrul Salonului Auto de la Geneva ca legendarul 250 GTO va avea parte de o continuare in anii care urmeaza. Un exemplar detine titlul de "cea mai scumpa masina vanduta la licitatie" dupa ce a fost cumparat cu 38 de milioane de dolari.

Ferrari a lansat modelul 250 GTO in 1962, iar pretul unui exemplar se ridica atunci la 18.000 de dolari. Productia a fost limitata la doar 39 de unitati, construite manual, astfel ca fiecare masina era diferita. Una avea usa soferului mai mare, una avea lufturi vizibile din spatiu si asa mai departe.

Ferrari 250 GTO

Nici propulsorul nu era acelasi. Da, fiecare 250 GTO ascunde sub capota un motor V12 Tipo 168/62, insa puterea oscila de la caz la caz. In ciuda acestor, scapari sa le spunem asa, Ferrari-ul 250 GTO este una dintre cele mai dorite masini din istorie si tocmai acest lucru explica preturile exorbitante cerute si primite pe unele exemplare.

Ferrari 250 GTO

Iti aducem aminte ca in 2014, casa de licitatii Bonhams a vandut la Pebble Beach un 250 GTO, cu numarul de sasiu 3861GT, pentru nu mai putin de 38 de milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa masina vanduta vreodata la licitatie.

Ferrari 250 GTO

In ciuda popularitatii de care s-a bucurat in toti acesti ani, Ferrari nu a vorbit niciodata despre un succesor. Pana acum. Anuntul a venit de la Sergio Marchionne, CEO-ul brand-ului din Maranello, care intrebat de jurnalistii Top Gear daca legendarul model va mai intra vreodata pe linia de asamblare, a raspuns "Da, insa am o problema cu termenul de 'continuare'. "

"Ceea ce a facut Jaguar cu masinile sale usoare este inteligent, insa reinventarea lui 250 GTO este o treaba destul de grea, iar dezgroparea trecutului este un obicei prost. Dar cu siguranta exista ceva acolo, si speram ca in anii urmatori sa puteti vedea asta," a mai spus acesta.

Ferrari 250 GTO

Daca se va intampla asta, Ferrari ar calca pe urmele altor constructori de automobile renumiti, care au readus in lumina reflectoarelor modele care i-au pus pe harta industriei auto. Spre exemplu, Jaguar (asa cum spunea si Marchionne) a lansat cu cativa ani in urma o editie limitata pentru E-Type, iar mai apoi a plusat cu XKSS si D-Type. Totodata, Aston Martin a anuntat ca vrea sa faca acelasi lucru cu modelul DB4 GT.

Distribuie pe Facebook
mai multe