Asta da pasionat. A investit 140.000 de dolari in restaurarea unui GOLF GTI, de dragul tineretii

Asta da pasionat. A investit 140.000 de dolari in restaurarea unui GOLF GTI, de dragul tineretii
  • A restaurat un Golf GTI din '83
  • Investitia s-a ridicat la 140.000 de dolari
  • A vandut-o pentru o suma mult mai mica
Distribuie pe Facebook

Un canadian a cumparat un Volkswagen Golf GTI si a investit nu mai putin de 140.000 de dolari si peste 12.000 de munca in restaurarea lui. Apoi, a vandut masina pentru un pret mult mai mic.

Derek Spratt este un pasionat de automobile care prin 1984 a calatorit ,impreuna cu actuala lui sotie, de la Vancouver la San Francisco la volanul unui Volkswagen Golf GTI din prima generatie.

VW Golf GTI restaurat

Spratt s-a atasat atat de mult de masina, si a vrut sa retraiasca "cele mai bune zile din viata lui", incat in 2011, atunci cand a implinit 50 de ani, a cumparat un Golf GTI Mk1 din '83 si s-a hotarat sa il restaureze complet. Dar readucerea masinii la starea pe care o avea atunci cand a parasit linia de asamblare nu a fost de ajuns, omul nostru echipand clasicul hot hatch cu mai multe echipamente moderne.

VW Golf GTI restaurat

Ne referim aici la o suspensie noua, frane mai performante, un motor aspirat natural care dezvolta 220 de cai putere, scaune reglabile electric si incalzite, geamuri electrice, pornire motor la buton, display cu touchscreen si multe altele. La final a tras linie iar "nota de plata" arata cam asa: circa 140.000 de dolari investiti si peste 12.000 de ore de munca.

VW Golf GTI restaurat

Cat timp a detinut Golf-ul GTI, Spratt a recreat acea excursie de la Vancouver la San Francisco cu fiul sau cel mare. Apoi, a decis ca este timpul ca altcineva sa se bucure de masina, asa ca a vandut-o pe o suma mult mai mica unui cuplu tanar din Vancouver. Dar Derek nu considera ca a iesit in pierdere si se bucura ca Golf-ul a ajuns tot la niste pasionati de automobile.

Acum are in plan o alta provocare: sa converteasca un Volkswagen Beetle intr-o masina 100% electrica.

VW Golf GTI restaurat

Golf-ul GTI a luat nastere in 1975 si este considerat a fi printre primele hot hatch-uri ale lumii.Versiunea de serie a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt si initial avea sub capota un motor de 1.5 litri care dezvolta 110 cai putere. Nu pare mult insa masina cantarea 810 kilograme asa ca putea accelera de la 0 la 100 de km/h in 9.2 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe