Atentie milionari! Poate cel mai luxos Mercedes din lume iese la vanzare peste 3 zile!

Atentie milionari! Poate cel mai luxos Mercedes din lume iese la vanzare peste 3 zile!
  • Masina are seria de sasiu 123696
  • Automobilul este in stare originala
  • Pretul estimat este de peste 6 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Un Mercedes-Benz din 1935 este o masina rara. Un Mercedes 500 K Cabriolet este o masina si mai rara. Dar un Mercedes-Benz 500 K Cabriolet cu o caroserie Saoutchik este ceva unic in lume, o masina exceptionala, poate cel mai luxos, extravagant si etern Mercedes produs vreodata.

V-am spus deja povestea ucraineanului Saoutchik, sosit in Franta si devenit unul dintre cei mai renumiti carosieri ai lumii. Acum va prezentam una dintre putinele automobile Mercedes-Benz cu o caroserie semnata de acesta, o masina unica in lume, care va fi scoasa la vanzare pe 19 martie 2016, in cadrul unei licitatii Bonhams.

Automobilul cu seria de sasiu 123696 este un Mercedes model 500 K Cabriolet, fabricat in 1935, care a fost prezentat pe 1 octombrie 1935 in cadrul Salonului Auto de la Paris, in standul Mercedes. Masina era un sasiu cu motor si transmisie, dar fara caroserie. La acea vreme era o inovatie totala, asa ca lumea se inghesuia sa vada aceasta minune moderna, cu suspensie independenta pe fiecare roata, frane hidraulice si motor cu 8 pistoane in linie, supra-alimentat.

Mercedes Saoutchik

Masina cu seria 123696 avea motorul cu seria 102405.38-123696 si a ramas in stare originala pana in zilele noastre. Motorul de 5018 cmc OHV producea 100 cp in modul aspirat si 160 cp atunci cand era cuplat compresorul mecanic. Motorul era legat la o transmisie manuala cu 4 trepte si tractiunea se facea doar pe puntea spate. Numai 354 de sasiuri a fabricat Mercedes pentru modelul 500 K, urmat in 1936 de urmatorul model numit 540 K, asadar, chiar si cu o caroserie de uzina, era o masina extrem de rara.

Insa sasiul rulant dotat cu motor, comandat de Dr. Charles Crocker, primul proprietar, un bancher bogat din California, nu a primit o caroserie de fabrica ci una mai speciala. Si asta pentru ca Dr. Crocker, putred de bogat fiind, a facut o competitie amicala cu Lawrence Copley Thaw, un alt bogatas al vremii, incercand sa gaseasca fiecare cea mai frumoasa masina pe care banii o puteau cumpara. In timp ce Thaw si-a achizitionat un Rolls-Royce complet, Crocker a decis sa cumpere un sasiu Mercedes pe care sa-l trimita ulterior la carosierul J. Saoutchik.

Mercedes Saoutchik

Masina cu seria 123696 a ajuns la Carosserie J. Saoutchik, in Paris, dupa care ucraineanul i-a trimis o scrisoare lui Crocker, scrisoare care exista si azi in istoricul automobilului, ca va realiza o caroserie ce va ramane si peste 50 de ani la fel de frumoasa ca atunci. De fapt, masina a ramas si acum, la 80 de ani dupa fabricatie, la fel de frumoasa si spectaculoasa ca in 1936...

Automobilul terminat a ajuns in San Francisco si si-a petrecut o mare parte din viata in Statele Unite. Saoutchik s-a asigurat ca masina ii poarta semnatura, cu aripile rotunde, cursive, cu elemente art-deco la interior, cu mult crom si niste stopuri care par din viitor. In cele din urma, masina a mai schimbat cateva maini de oameni foarte bogati si grijulii, dupa care a ajuns in 1989 la posesorul actual care a si reconditionat-o profesional. Desi a fost revopsita, masina este in totalitate originala, chiar si setul de machiaj este format din toate piesele originale din 1936.

Mercedes SaoutchikMercedes Saoutchik

Saoutchik a mai realizat o caroserie aproape identica pe un sasiu de Hispano-Suiza K6 cu seria de sasiu 15060, masina denumita La Rognon. Insa micile detalii fac ca aceasta masina sa fie unica si sa fie singurul 500 K Cabriolet semnat de Saoutchik in acest stil. Nu degeaba, aceasta minunatie care va dainui peste timp si peste ani este o bijuterie extrem de scumpa. Pe 19 martie, adica peste cateva zile, cei de la casa de licitatii Bonhams asteapta ca acest exemplar sa fie vandut pentru o suma cuprinsa intre 6 si 10 milioane de dolari.

Mercedes Saoutchik

Mercedes Saoutchik

Mercedes Saoutchik

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes Saoutchik
mai multe