Atentie, se vinde NSX-ul Honda detinut de Ayrton Senna!

Atentie, se vinde NSX-ul Honda detinut de Ayrton Senna!
  • Unul dintre cele trei exemplare Honda NSX va fi scos la licitatie
  • Automobilul a fost fabricat in 1992 si are la bord circa 31.800 de mile
  • Pretul final de vanzare este estimat intre 75 - 85.000 de lire sterline
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele trei exemplare Honda NSX detinute si conduse odata de regretatul pilot Ayrton Senna va fi disponibil la vanzare in cadrul unei licitatii organizate la sfarsitul lunii viitoare.

La inceputul anilor '90, lumea supercarurilor dadea dovada de o activitate mai intensa ca oricand. Campul de batalie era impanzit cu numeroase creatii capabile sa-ti taie rasuflarea (majoritatea purtand logo-ul constructorilor europeni), ce ofereau periodic unele dintre cele mai incitante dueluri ale istoriei. A fost o perioada glorioasa, in care modelele celor de la Ferrari, Lamborghini si Porsche luptau pe viata si pe moarte pentru suprematie - atat pe circuit, cat si in afara acestuia.

Dar poporul japonez nu avea sa stea cu mainile in san. In ciuda faptului ca urmau sa intre pe un teritoriu necunoscut, asiaticii nu s-au lasat niciodata intimidati de maiestuoasele creatii ale europenilor si chiar au sosit cu propria lor capodopera - Honda NSX. Pentru a se asigura de reusita proiectului, acesta a fost dotat cu un sasiu monococ din aluminiu - o premiera absoluta pentru un model de serie, dar si cu un un V6 de trei litri si circa 270 cai putere, cuplat la o transmisie manuala cu cinci rapoarte. Un alt element remarcabil consta in suspensia setata cu ajutorul lui Ayrton Senna, toate aceste detalii tehnice facand din primul supercar al niponilor un adversar de temut pentru modelele italienilor de la Ferrari si Lamborghini.

In prezent, cei care vor sa detina o mica bucata din istoria Honda vor avea ocazia sa liciteze pentru unul dintre cele trei exemplare NSX detinute si conduse odata de regretatul pilot brazilian, automobilul cu pricina fiind scos la vanzare de catre casa Silverstone Auctions in weekend-ul 22 - 23 februarie. Conform informatiilor disponibile la acest moment, exemplarul in cauza a fost fabricat in anul 1992 si are la bord undeva in jurul a 31.800 de mile. Pretul de pornire nu a fost inca specificat, insa britanicii spera sa obtina o suma cuprinsa intre 75 - 85.000 de lire sterline.

Honda NSX - Ayrton Senna

Honda NSX - Ayrton Senna

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Ianuarie 2014