Au trecut aproape 30 de ani de la introducerea acestei legendare masini germane

Au trecut aproape 30 de ani de la introducerea acestei legendare masini germane
  • Au trecut aproape trei decenii de la introducerea modelului Mercedes C124
  • Modelul german a debutat oficial in cadrul Salonului de la Geneva din 1987
  • Respectivul coupe a primit acelasi design elegant si atemporal precum sedanul W124
Distribuie pe Facebook

Dublu motiv de sarbatoare pentru germanii de la Mercedes in acest sfarsit de 2016: introducerea ultimei generatii a modelului E-Class Coupe si celebrarea a 29 de ani de la lansarea originalului.

Dupa ce saptamana trecuta ne-au incarcat agenda cu primele fotografii si clipuri video ale noului E-Class Coupe, oficialii Mercedes au revenit zilele acestea cu o celebrare a celor aproape trei decenii trecute de la introducerea modelului original.

Prezentat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in luna martie a anului 1987, legendarul C124 reusea sa iasa in evidenta prin exact aceleasi linii, respectiv formele elegante si, totodata, atemporale caracteristice versiunii sedan.

Mercedes C124

Mercedes C124

Comparativ insa cu varianta cunoscuta sub numele de cod W124, designerii Mercedes au renuntat la montantii centrali si au finisat partea inferioara a caroseriei - atat in dreptul spoilerelor fata / spate, cat si al pragurilor laterale, intr-o nuanta contrastanta.

La nivel de motorizari, stramosul actualului E-Class Coupe anunta un benzinar de 2.3 litri (230 CE) si unul de 3.0 litri (300 CE), lista cu optiuni imbogatindu-se ulterior cu mai multe modele precum 200 CE, 220 CE sau 320 CE.

Acelasi Mercedes C124 mai primea - odata cu faceliftul din '89, si un pachet Sportline, caracterizat de jante pe 15 inch cu anvelope mai late, suspensii mai rigide, dar si scaune spate individuale sau volan din piele redus in diametru.

4 ani mai tarziu de la acest moment, respectivul automobil al producatorului german devenea cunoscut in lumea intreaga sub denumirea E-Class si oferea una dintre primele versiuni dezvoltate impreuna cu compania AMG - in speta modelul E36.

Intr-un final, reamintim celor care nu isi mai aduc aminte ca legendarul Mercedes C124 a fost disponibil la vanzare inclusiv intr-o varianta cu plafon decapotabil, dar si ca succesorul sau a ajuns in shwroom-uri cu un nou nume: CLK.

Mercedes C124

Mercedes C124

Mercedes C124

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Mercedes C124
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2016