Bijuteria de 2 milioane de euro a fost furata in timpul unui test-drive. FERRARI-ul i-ar fi apartinut in trecut lui Eddie Irvine

Bijuteria de 2 milioane de euro a fost furata in timpul unui test-drive. FERRARI-ul i-ar fi apartinut in trecut lui Eddie Irvine
  • A fost furata in timpul unui test-drive
  • Politia a gasit-o cateva ore mai tarziu
  • Cel care a furat-o este inca de negasit
Distribuie pe Facebook

Un Ferrari 288 GTO, evaluat la 2 milioane de euro, a fost furat in timpul unui test drive. Politia din orasul german Dusseldorf a gasit din fericire masina, dar inca il cauta pe cel care a furat-o.

Grupa B era locul unde se intalneau la inceputul anilor '80 cele mai rapide, puternice si sofisticate masini de competitie fabricate pana atunci. Adevarate rachete pe roti, acestea au facut multa lume sa se indragosteasca definitiv de motorsport.

Ferrari 288 GTO

Printre vedetele acestei grupe s-au numarat Audi-ul Quattro S1, Ford RS200, Lancia 037 si S4, Renault 5 Turbo, Porsche 959 sau Peugeot 205 Turbo 16 E2. Fiind cea mai periculoasa grupa, unde accidentele (unele chiar mortale) erau la ordinea zilei, FIA a luat decizia sa renunte la ea.

Italienii de la Ferrari voiau sa participe si ei in aceste curse cu 288 GTO insa nu au mai apucat. Numai ca in loc sa lase deoparte acest proiect, brand-ul din Maranello a asamblat 272 de exemplare 288 GTO de strada.

Ferrari 288 GTO

Fiecare venea cu un motor V8 twin-turbo de 2.9 litri, montat central desigur, capabil de 400 CP si 496 Nm cuplu, o masa proprie de numai 1.160 de kilograme si o transmisie manuala.

Ferrari 288 GTO

In ultimii ani pretul unui Ferrari 288 GTO a continuat sa urce, astfel ca in ziua de azi poate ajunge chiar si la peste 2 milioane de euro. Si mai mult daca vorbim despre un exemplar rulat foarte putin sau care a apartinut unei persoane cunoscute.

Ferrari 288 GTO

Masina din imaginea de mai jos, care se presupune ca i-ar fi apartinut fostului pilot de Formula 1 Eddie Irvine, a fost furata recent in timpul unui test-drive.

Ferrari 288 GTO

Potrivit politiei din Dusseldorf, un barbat necunoscut a cerut unei reprezentate sa testeze aceasta masina si atunci cand soferul s-a dat jos de la volan, pentru a-l lasa sa conduca, acesta a disparut cu superba italianca.

Din fericire, politia a gasit masina cateva ore mai tarziu ascunsa intr-un garaj, dar cel care a furat-o ramane inca de negasit. Avand in vedere ca are numai 47.000 de kilometri la bord si un fost proprietar celebru, masina a fost evaluata la 2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ferrari 288 GTO
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2019