Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor, scos la licitatie

Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor, scos la licitatie
  • Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor va fi scos la banzare
  • Masina este evaluata la o suma ce se invarte in jurul a 600.000 euro
  • Licitatia va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie si va fi oraganizata de RM Auctions
Distribuie pe Facebook

O limuzina Cadillac, construita la comanda pentru Ducele si Ducesa de Windsor ai Marii Britanii, va fi scoasa la licitatie luna viitoare la New York. Numita "Ducesa", masina de lux este evaluata la o suma ce se situeaza in jurul a 500.000 de lire sterline (aproximativ 600.000 de euro).

"Ducesa", una dintre cele mai faimoase limuzine Cadillac din lume, e pe cale sa fie vanduta la licitatie. Ea s-a aflat in posesia Ducelui si Ducesei de Windsor pana in anul 1952, cand a disparut din ochii publicului pentru a reaparea in 2009, anul in care noul proprietar s-a decis sa o restaureze.

Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor

Relatia dintre duce si ducesa este privita ca una dintre cele mai fascinante si de durata povesti de dragoste, precum si una care a zguduit din temelii societatea britanica la acea vreme. Asta pentru ca Ducele este fostul rege Edward al VIII-lea, care a abdicat in 1936, dupa mai putin de un an de domnie, pentru a se casatori cu americanca Wallis Simpson.

Cei doi au locuit multi ani la New York, intr-un apartament la hotelul Waldorf Towers din Park Avenue. In toata aceasta perioada, limuzina Cadillac a fost mijlocul de transport preferat, fiind achizitionata de Duce pentru un pret de 16.000 de dolari (1941).

Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor

Cadillac-ul a fost una dintre primele masini care au beneficiat de geamuri electrice si de casete din otel captusite cu catifea, pentru bijuteriile ducesei, trei brichete incorporate, doua scrumiere, covorase din lana, perdele din satin si finisaje din lemn de nuc. Pentru ca ducele trecea la volan adeseori, partea din fata a limuzinei este la fel de luxoasa precum cea din spate.

Masina a fost vanduta in 1952 si a trait o viata tihnita in Springfield. In 1964, a fost cumparata de un texan care a tinut-o ascunsa pana in 2009, anul in care a ajuns in garajul actualului proprietar care a decis sa o restaureze. La sfarsitul lunii noiembrie va fi scoasa la licitatie de casele RM Auctions si Sotheby's. Se asteapta sa fie vanduta pentru o suma cuprinsa intre 360.000 si 500.000 de lire.

Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Cadillac-ul Ducelui si Ducesei de Windsor
mai multe