Celebrul Cadillac din Nea Marin Miliardar este parasit. Merita salvat?

Celebrul Cadillac din Nea Marin Miliardar este parasit. Merita salvat?
Una din cele mai celebre automobile din cinematografia romaneasca a ajuns o bataie de joc. Celebrul Cadillac din Nea Marin Miliardar zace acum parasit, incomplet, in loc sa fie intr-un muzeu, asa cum s-ar intampla intr-o tara civilizata.
Distribuie pe Facebook

Sursa: Abandoned Cars & Vehicles

Imediat după Revoluția din '89 mașina se strică. Mecanicii Studioului spun că defecțiunea este la cutia de viteze. Motorul pornește dar cutia nu mai schimbă vitezele. Din lipsă de fonduri, mașina rămâne în "conservare" în garajul Studioului (anii 93/98). Toate opțiunile erau încă funcționale.

Ultimul film în care Cadillac-ul lui Nea Mărin Miliardar apare în starea originală este "Faimosul Paparazzo" în regia lui Nicolae Mărgineanu (1999). Mașina este folosită tractată.

Urmează privatizarea Studiourilor catre Media Pro. Mașina este "canibalizată", motorul și cutia originală dispar, fiind înlocuite cu o motorizare BMW diesel pe cutie manuală. Pentru videoclipul fetelor din Andre, automobilul este spoit într-un roșu carmin sinistru.

Sistemul de decapotare automat este distrus iremediabil, suportul pentru aparatul de filmat dintre banchete dispare. În era Sârbu, din patrimoniul studiourilor se evaporă către fier vechi foarte multe mașini de epocă, care au fost folosite la productii autohtone ("S-a furat o bomba" in regia lui Ion Popescu Gopo, "Nu filmam să ne amuzăm", seria " B.D.)"

Urmează era Bobby Păunescu. Mașina este târâtă în fața cortului pentru nunți, amplasat în fata citadelei cinematografiei românești. Cadillac-ul DeVille Cabrio nu mai are motor, cutie, capotă. Plouă în interior, tapiseria de piele s-a deteriorat, iar bețivii de la nuntă și-au luat suveniruri pt. acasă (scrumiere, brichete, ornamente de mahon, embleme). Fotografiile din clip sunt de anul trecut, de proasta calitate, fiind făcute noaptea, cu un telefon de generatie veche.

Distribuie pe Facebook
mai multe