Comoara de pe internet: O Honda NSX Type-R isi cauta un nou proprietar

Comoara de pe internet: O Honda NSX Type-R isi cauta un nou proprietar
  • O Honda NSX Type-R este de vanzare in Marea Britanie
  • Supercarul japonez are doar 61.700 kilometri la bord
  • Pretul de achizitie se ridica la 95.000 lire sterline
Distribuie pe Facebook

Vestea buna? Automobilul japonez numara numai 61.700 de kilometri la bord. Vestea proasta? Pretul de achizitie se ridica la 95.000 de lire sterline.

Chiar daca cele mai multe dintre supercarurile ce alearga pe strazile planetei au la origine companii de pe Batranul Continent, nici americanii sau asiaticii nu se lasa mai prejos atunci cand vine vorba despre segmentul destinat modelelor de inalta performanta.

Un bun exemplu in acest sens il reprezinta japonezul Honda NSX, care a luat prin surprindere intreaga industrie auto a anilor '90 cu primul sasiu monococ din aluminiu, respectiv primele biele (de motor) realizate din titan.

Honda NSX Type-R de vanzare

Honda NSX Type-R de vanzareHonda NSX Type-R de vanzare

Iconicul supercar din Tara Soarelui Rasare, in a carei proiectare s-a implicat inclusiv legendarul pilot de Formula 1 Ayrton Senna, este acum de vanzare pe site-urile din Marea Britanie. Nu insa in versiunea standard, ci in mult mai ravnita varianta Type-R.

Numai 483 de astfel de exemplare au iesit in total de pe portile fabricii Honda - toate destinate pietei auto din Japonia, masina din cazul de fata ajungand pe Batranul Continent dupa ce a fost importata din Australia.

Impresionantul model de inalta performanta se vinde pentru suma de 95.000 de lire sterline - sau, daca vrei, 131.787 euro la cursul zilei, principala sa atractie constand in cei aproximativ 61.700 de kilometri parcursi in ultimele doua decenii.

Tot la capitolul atractii principale mai putem trece, de asemenea, si propulsorul V6 cu 276 CP, care de-aceasta data are de pus in miscare doar 1.230 de kilograme - rezultate in urma inlaturarii majoritatii dotarilor de lux.

Din punct de vedere estetic, NSX-ul Type-R ne ademeneste in special cu al sau exterior finisat intr-un galben perlat, insa nici despre combinatia contrastanta de rosu aprins si negru misterior ce caracterizeaza interiorului nu avem motive sa ne plangem. Ba dimpotriva.

Honda NSX Type-R de vanzare

Honda NSX Type-R de vanzareHonda NSX Type-R de vanzareHonda NSX Type-R de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Honda NSX Type-R de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Mai 2015