Distrus de bombardamente in '39, acest Corniche unic a fost reconstruit la perfectie de Bentley

  • Distrus in raidul asupra orasului Dieppe
  • Reconstruit de la zero de divizia Mulliner
  • Va fi expus in cadrul evenimentului Salon Prive din septembrie
Distribuie pe Facebook

Acest Bentley Corniche din 1939 a fost reconstruit de la zero de specialistii diviziei Mulliner. Masina a fost distrusa in totalitate intr-un raid asupra orasului francez Dieppe.

In 1939, un pilot grec, pe numele sau Andre Embiricos, le-a cerut celor de la Bentley sa ii construiasca o masina sport pe arhitectura modelului 4¼ Litre. Caroseria a fost desenata de Georges Paulin iar de asamblarea finala s-a ocupat compania franceza Pourtout. Masina in cauza a fost denumita Corniche.

Bentley Corniche

Numai ca in acelasi an, in timpul testelor de sosea, unicul exemplar a fost implicat intr-un accident din care a iesit destul de sifonat. Sasiul a ajuns intreg inapoi la uzina Bentley, dar caroseria a fost distrusa in bombardamentele care au lovit orasul francez Dieppe in 1939.

Bentley Corniche

Dam pe repede inainte pana in 2001 cand o mana de voluntari de la fundatia WO Bentley Memorial si una de la Sir Henry Royce Memorial Foundation a venit cu ideea de a reconstrui aceasta masina legendara. Anul trecut, proiectul a ajuns la urechile sefului Bentley, Adrian Hallmark, care le-a cerut inginerilor sai sa il preia si sa il finalizeze in 2019 pentru a putea lua parte la evenimentele care marcheaza centenarul Bentley.

Bentley Corniche

Exemplarul unicat Corniche este gata acum, dupa o munca titanica depusa de specialistii diviziei Mulliner. Acestia au fost nevoiti sa refaca panourile de caroserie manual, sa petreaca ore in sir in laborator pentru a crea culoarea originala Imperial Maroon, scaunele si fetele usilor au fost create in CAD dupa ore intregi de cercetare, tapiteria a fost si ea refacuta la perfectie iar pentru ornamentele din lemn cei de la Mulliner au construit special o cabina cu aburi care sa le permita sa obtina curburile necesare.

Bentley Corniche

Grila frontala a fost si ea desenata in CAD si mai apoi finisata manual in metal pe parcursul a trei luni.

Aceasta parte importanta a istoriei Bentley va putea fi admirata pe viu in cadrul evenimentului Salon Prive care va avea loc in luna septembrie.

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Bentley Corniche

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Bentley Corniche
mai multe