Este OFICIAL. Mazdaspeed, divizia de performanta a niponilor, este moarta si ingropata

Este OFICIAL. Mazdaspeed, divizia de performanta a niponilor, este moarta si ingropata
  • Ultimul model Mazdaspeed dateaza din 2013
  • A devenit divizie de performanta Mazda in 1983
  • In 1991 a castigat Le Mans cu Mazdaspeed 787B
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Mazdaspeed este de domeniul trecutului. Ultimul model lansat de divizia de performanta a japonezilor dateaza din 2013.

In 1967 lua fiinta Mazda Sports Corner, o echipa de curse independenta condusa de Takayoshi Ohashi.

La inceputul anilor '80, Mazda Sports Corner a participat inclusiv la legendara cursa de la Le Mans cu modele ca 717, 727 si 737 iar in 1983 a intrat sub umbrela Mazda fiind denumita Mazdaspeed.

A devenit asadar divizia de performanta a niponilor iar in 1991, modelul Mazdaspeed 787B a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans - victorie in premiera pentru o masina echipata cu motor rotativ.

In anii urmatori, Mazdaspeed a dezvoltat mai multe modele de performanta plecand de la Mazda3, Mazda6 sau celebra Miata (MX-5) insa incet incet a urmat declinul. Ultimul model branduit Mazdaspeed este o Mazda3 si dateaza din 2013.

Acum, un purtator de cuvant al niponilor a declarat in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri ca Mazdaspeed este de domeniul trecutului.

"Mazda se concentreaza sa devina mai matura si rafinata. Este prioritatea noastra sa continuam dezvoltarea urmatoarei generatii de tehnologii Skyactiv. Ca parte a acestei evolutii, rafinam si aplicam motoarele noastre turboalimentate pe mai multe modele pentru a oferi performante mai bune si o conducere mai dinamica," a mai declarat pentru CNET purtatorul de cuvant al Mazda.

Mazda a lansat in vara acestui an o Mazda3 cu motor turbo de 2.5 litri care dezvolta 250 de cai putere si 433 Nm cuplu atunci cand este alimentat cu benzina de 93 cifra octanica. Pachetul este completat de o tractiune integrala si de o transmisie automata cu sase trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Noiembrie 2020