In anii '90, GM a pus un V12 de 9.8 litri pe Corvette ca sa le faca in ciuda rivalilor. VIDEO cu unicul exemplar

In anii '90, GM a pus un V12 de 9.8 litri pe Corvette ca sa le faca in ciuda rivalilor. VIDEO cu unicul exemplar
  • Motor V12 de 9.8 litri
  • Costurile mari de productie l-au impiedicat sa ajunga in productia de serie
Distribuie pe Facebook

Youtuberii de la DtRockstar1 au avut ocazia sa filmeze unicul Chevrolet Corvette echipat cu motor V12. Proiectul a fost denumit Corvette ZR-12 si nu a vazut nici macar o clipa lumina liniei de asamblare.

Americanii de la Dodge au uimit audienta cand, in 1989, au adus la Salonul Auto de la Detroit celebrul Viper cu al sau motor V10. Ca raspuns la aceasta noua sportiva impresionanta, rivalii de la General Motors s-au gandit sa ridice putin stacheta.

Asa s-a nascut Corvette ZR-12, sau mai simplu spus un Corvette echipat cu motor V12 de 9.8 litri. Asa cum era de asteptat, inginerii au fost nevoiti sa intareasca sasiul si sa faca mai multe modificari insa la final a rezultat un Corvette V12 perfect functional.

Uriasul motor dezvolta 686 de cai putere si 921 Nm cuplu. In '93, cand prototipul a fost testat de catre cei de la Motor Trend, masina a parcurs sfertul de mila in 11.6 secunde cu o viteza maxima de 214 km/h.

Costurile uriase de productie au tinut insa acest proiect departe de a deveni un model de serie. Potrivit americanilor, numai motorul cota 45.000 de dolari...in '93.

Azi, unicul exemplar se afla la National Corvette Museum, iar tu il poti admira in clipul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe