In ultimii patru ani a fost inchis intr-un garaj. Acest Lamborghini Miura va fi scos acum la vanzare

  • Inchisa intr-un garaj in ultimii patru ani
  • Bordul indica 29.000 de kilometri rulati
  • Urmeaza sa fie vanduta la licitatie
Distribuie pe Facebook

Acest Lamborghini Miura P400 S va fi vandut la licitatia organizata in luna octombrie de casa RM Sotheby's la Londra . In ultimii patru ani, super masina italiana a fost inchisa intr-un garaj din Germania.

Lamborghini a lansat modelul Miura in anul 1966 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si a stabilit astfel regulile pe care trebuie sa le respecte o masina pentru a putea fi clasificata drept "supercar". Este vorba despre un motor pozitionat central, doua locuri si tractiune spate.

Lamborghini Miura P400S

La acea vreme, Miura a fost cea mai rapida masina de serie pe care banii o puteau cumpara. Echipata cu un motor V12 de 3.9 litri, sportiva italiana ii punea la dispozitie celui de la volan 350 de cai putere. In 1968 a debutat versiunea imbunatatita Miura P400S.

Lamborghini Miura P400S

Printre noutatile aduse de aceasta din urma se numara geamurile electrice, ornamente exterioare cromate si cateva imbunatatiri tehnice care faceau ca puterea dezvoltata de unitatea V12 sa creasca la 370 CP.

Lamborghini Miura P400S

Inafara de faptul ca este unul dintre cele 764 de exemplare fabricate vreodata, masina din aceste imagini are o poveste impresionanta. Walter Becker, un cetatean german, a cumparat-o de noua in 1971 si a vandut-o unui pilot de curse amator trei ani mai tarziu. Acesta din urma a detinut-o pana in 2015 si dupa moartea lui, masina a fost inchisa intr-un garaj din Germania.

Lamborghini Miura P400S

Acum a fost descoperita si urmeaza sa fie vanduta in luna octombrie la licitatia organizata de casa RM Sotheby's la Londra. Bordul indica 29.020 de kilometri rulati in acesti aproape 50 de ani care si-au lasat amprenta pe nuanta Giallo Flay dar si pe interiorul cu tapiterie din material textil in culoarea Skay Blue.

Chiar si asa, specialistii casei de licitatii estimeaza ca acest Lamborghini Miura P400S ar costa aproximativ 1.2 milioane de dolari.

Lamborghini Miura P400S

Lamborghini Miura P400S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lamborghini Miura P400S
mai multe