Limuzinele lui John F. Kennedy, scoase la licitatie

Limuzinele lui John F. Kennedy, scoase la licitatie
  • Limuzinele lui John F. Kennedy vor fi scoase la licitatie
  • Prima masina este un Lincoln Continental Mark V din 1960
  • Cea de-a doua masina este un Lincoln Continental Convertible din 1963
Distribuie pe Facebook

Doua limuzine Lincoln care au fost folosite de John F. Kennedy pe cand era la Casa Alba vor fi scoase la licitatie pe 24 octombrie in Boston, Statele Unite. Cele doua masini de colectie fac parte din seria "Camelot: Fifty Years after Dallas", care cuprinde 290 de obiecte, multe dintre acestea apartinand fostului presedinte american.

Prima masina din era Kennedy la Casa Alba este un Lincoln Continental Mark V din 1960. Limuzina de sase pasageri a fost blindata de firma "Hess si Eisenhardt" din statul Ohio, special pentru a putea fi folosita de presedintele american in perioada 1960-1964. In timp ce exteriorul a fost restaurat, interiorul a ramas cel original si include un geam despartitor intre pasagerii din fata si cei din spate, un telefon pe bancheta din spate si comenzi pentru aerul conditionat.

Lincoln-ul Continental Mark V a facut parte timp de patru ani din parcul auto al Casei Albe, fiind inchiriat de la Ford contra sumei de 500 de dolari pe an. Limuzina a fost folosita pentru nevoile personale ale lui John F. Kennedy numai in Washington, D.C, apoi s-a intors in piata prin diversi dealeri, petrecand timp atat in colectii private, cat si in muzee.

Limuzinele lui John F. Kennedy

Limuzinele lui John F. Kennedy

Cea de-a doua masina scoasa la licitatie este un Lincoln Continental Convertible din 1963, imprumutat de Serviciile Secrete americane pe perioada sederii Presedintelui Kennedy alaturi de sotia sa, Jacqueline Kennedy, in Fort Worth. Limuzina decapotabila i-a transportat pe cei doi soti, alaturi de guvernatorul Texasului, John Connally, de la hotelul in care au fost cazati la aeroport, de unde s-au imbarcat catre Dallas.

Masina a fost imprumutata de la un dealer local doar pentru acea vizita. Ca si in cazul lui Mark V, Lincoln-ul Continental Convertible a fost restaurat exceptand interiorul, care pastreaza inclusiv scaunele din piele rosie. Ceea ce este si mai interesant la aceasta decapotabila, este faptul ca a ramas ultimul automobil care l-a transportat in siguranta pe Kennedy, inainte de moartea sa tragica din Dallas.

Limuzinele lui John F. Kennedy

Limuzinele lui John F. Kennedy

Cele doua autoturisme Lincoln vor fi scoase la licitate de casa RR Auction.

Distribuie pe Facebook
mai multe