MAZDA restaureaza complet modele MX-5 din prima generatie. Primul exemplar tocmai a fost finalizat

  • Acest MX-5 a fost restaurat complet de Mazda
  • Programul a fost lansat in vara anului trecut
  • Procesul de restaurare a durat doua luni
Distribuie pe Facebook

Aceasta Mazda MX-5 din 1992 tocmai a fost restaurata complet de catre producatorul japonez de automobile in cadrul unui program pe care l-a lansat in vara anului trecut. Procesul de restaurare a durat doua luni.

Mazda a lansat modelul MX-5 in 1989 cu ocazia Salonului Auto de la Chicago, iar acum a ajuns la a patra generatie. Miata, asa cum mai este ea cunoscuta, s-a remarcat rapid ca fiind o masina sport manevrabila, usoara si fiabila, iar popularitatea ei a depasit orice asteptare.

Mazda MX-5 restaurata

Asadar, nu este nicio surpriza ca Mazda MX-5 este cea mai vanduta decapotabila din istorie si ca brand-ul japonez a replicat acest model in peste un milion de exemplare.

Mazda MX-5 restaurata

Numai ca exemplarele din prima generatie au deja o varsta respectabila iar restaurarea lor poate fi destul de complicata, avand in vedere ca unele piese nu se gasesc atat de usor. Tocmai de aceea, Mazda a lansat in vara anului trecut un program in cadrul caruia aceste MX-5 (NA) vechi sunt readuse la starea pe care au avut-o atunci cand au parasit linia de asamblare.

Mazda MX-5 restaurata

Nishimoto Keiji a cumparat un MX-5 nou-nout in 1992 si recent a ajuns la concluzia ca cei 26 de ani si-au lasat amprenta pe mult-iubita lui masinuta sport si ca ar fi timpul sa o restaureze. A aflat despre programul lansat de Mazda si dupa ce s-a inscris, a fost ales de reprezentantii brand-ului asiatic sa fie primul beneficiar al acestuia.

Mazda MX-5 restaurata

Procesul de restaurare a durat doua luni, iar masina tocmai a fost finalizata. In tot acest timp, inginerii si tinichigii de la Mazda au dezmembrat masina pana la ultimul surub, au revopsit-o complet si au refacut motorul. Pe langa masina, acum nou-nouta, Keiji a primit si diverse fotografii facute in timpul restaurarii dar si documente doveditoare.

Mazda MX-5 restaurata

Pe langa acest program, Mazda a reluat productia unor piese de MX-5 din prima generatie, printre care anvelopele Bridgestone 185/60 R14, volanul Nardi din lemn sau plafonul retractabil din material textil.

Mazda MX-5 restaurata

Mazda MX-5 restaurata

Mazda MX-5 restaurata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mazda MX-5 restaurata
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 28 Septembrie 2018