Mein Gott! Britanicii scot la licitatie un Mercedes CLK GTR Roadster nou-nout!

Mein Gott! Britanicii scot la licitatie un Mercedes CLK GTR Roadster nou-nout!
  • Casa Bonhams scoate la licitatie un Mercedes CLK GTR Roadster
  • Supercarul german nu a parcurs nici macar un singur kilometru
  • Britanicii spera sa obtina intre 1.4 si 1.8 milioane lire sterline
Distribuie pe Facebook

Vesti bune pentru colectionarii de automobile din lumea intreaga: britanicii de la Bonhams vor scoate luna viitoare la licitatie unul dintre cele numai sase Mercedes-uri CLK GTR Roadster fabricate vreodata. Exemplarul in cauza nu a parcurs nici macar un singur kilometru pe drumurile publice ale planetei.

Aparuti din ambitia germanilor de a se impune in competitia FIA GT1 si lansat pe piata la sfarsitul anilor '90, Mercedes-ul CLK GTR ocupa un loc fruntas in topul celor mai dezirabile automobile ale omenirii.

Nu doar formele inconfundabile ale caroseriei sau motorul V12 de 6.9 litri si 612 cai putere au transformat supercarul din Stuttgart intr-o adevarata piesa de colectie, exclusivitatea conferita de cele numai 26 de exemplare (pentru strada) construite in total reprezentand o alta caracteristca demna de luat in seama.

Daca ne referim insa strict la masina din cazul de fata, povestea se schimba complet: acesta este singurul CLK GTR Roadster care a iesit de pe portile fabricii Mercedes intr-o nuanta exterioara de negru.

Iar surprizele nu se opresc aici: spre deosebire de restul clientilor, fostul proprietar olandez al supercarului german a ales sa-si transforme autoturismul intr-o investitie de viitor, numarul kilometrilor pe care i-a parcurs acesta din 1999 si pana in prezent cifrandu-se in jurul valorii de... exact, ai citit / vazut bine!, zero.

Drept urmare, faptul ca britanicii de la Bonhams spera sa obtina pe respectivul Mercedes CLK GTR Roadster la licitatia de luna viitoare un pret cuprins intre 1.4 - 1.8 milioane de sterline este cat se poate de normal.

Acum daca vor si reusi sau nu sa atinga suma dorita, in care intra cu mare usurinta cel putin cinci alte automobile ce au facut istorie la viata lor, ramane de vazut. Vineri, pe 26 iunie 2015, cu ocazia licitatiei Collector's Motor Cars and Automobilia din cadrul evenimentului The Goodwood Festival of Speed Sale.

Mercedes CLK GTR Roadster de vanzare

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 21 Mai 2015