Mercedes 190 Evo II continua sa ne lase cu gura cascata si la 25 ani de la debut

Mercedes 190 Evo II continua sa ne lase cu gura cascata si la 25 ani de la debut
  • Mercedes celebreaza ce de-a 25-a aniversare a modelului 190 E Evo II
  • Lengedarul sedan german ascunde sub capota un motor de 2.5 si 235 CP
  • Meniul mai include si un kit aerodinamic agresiv, plus jante pe 17 inch
Distribuie pe Facebook

Elementele aerodinamice proeminente si motorul aspirat cu 235 de cai putere au transformat Mercedes-ul 190E 2.5-16 Evolution II intr-una dintre cele mai spectaculoase aparitii ale anilor '90. Si nu numai.

Doua decenii si jumatate mai tarziu de la debutul sau din cadrul Salonului de la Geneva, legendarul automobil german de inalta performanta continua sa ne impresioneze cu reteta sa, indiferent ca vorbim de ingredientele stilistice sau le aducem in discutie pe cele de ordin tehnic.

Nu stim inca de tine, insa liniile si formele caroseriei au castigat batalia cu timpul daca este sa ne intrebi pe noi, pe cand elementele aerodinamice proeminente - precum aripile supradimensionate ce gazduiesc jante pe 17 inch sau eleronul masiv, imposibil de trecut cu vederea - ne demonstreaza ca sloganul "form follows function" poate avea si un final fericit.

Despre motorul aspirat de 2.5 litri si 235 de cai putere nu avem decat cuvinte de lauda, acceleratia de la 0 la 100 km/h ce se realizeaza in aproximativ 7.1 secunde si viteza maxima de 250 de kilometri reprezentand principalele noastre argumente in acest sens.

Ocupand un loc fruntas in topul celor mai spectaculoase automobile cu patru usi ale anilor '90 - atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic, Mercedes-ul 190E 2.5-16 Evolution II nu dezamageste nici la capitolul exclusivitate. Ba dimpotriva: numai 502 exemplare au fost fabricate in total, fiecare dintre acestea sosind la pachet alaturi de un pret de pornire de 115.259 marci germane.

Cei care viseaza in ziua de astazi la un super-sedan de clasa medie cu stea in frunte au la dispozitie un C63 AMG mai performant ca oricand, cei 510 CP si 700 Nm ai modelului de top promitand sa rezolve ecuatia 0 - 100 km/h in fix patru secunde. Din pacate, elementele estetice nu se mai ridica de-aceasta data la inaltimea caracteristicilor tehnice.

Mercedes 190 E Evo II

Mercedes 190 E Evo II

Mercedes 190 E Evo II

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes 190 E Evo II
mai multe