Poti sa uiti de noul Ford GT. Un GT40 Mark I tocmai isi cauta viitorul proprietar. Milionar

Poti sa uiti de noul Ford GT. Un GT40 Mark I tocmai isi cauta viitorul proprietar. Milionar
  • Un Ford GT40 Mark I se vinde in cadrul licitatiei organizate de RM Sotheby's
  • Masina este cel de-al 16-lea exemplar construit pentru circulatia pe drumurile publice
  • Supercar-ul a fost restaurat complet la sfarsitul anilor 70
Distribuie pe Facebook

Un Ford GT40 Mark I este acum de vanzare in cadrul licitatiei organizate de RM Sotheby's. Masina a fost produsa in anul 1966 si a fost restaurata complet la sfarsitul anilor 70.

Daca ai cateva milioane de euro prin conturi si tocmai te-au refuzat cei de la Ford in privinta achizitionarii noului model GT, nu dispera, deoarece avem solutia de compromis perfecta pentru tine.

Ford GT40 Mark I

Printre operele de arta pe patru roti care se vor vinde in luna august in cadrul licitatiei organizate de cunoscuta casa RM Sotheby's se afla si acest superb Ford GT40 Mark I.

Ford GT40 Mark IFord GT40 Mark I

Modelul GT40 si-a castigat locul printre cele mai bune masini din lume in special datorita castigarii de patru consecutiv a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans. Acesta care acum isi cauta un nou proprietar este cel de-al 16-lea exemplar (doar 31 au fost construite) de GT40 Mark I construit si aprobat pentru a circula pe drumurile publice.

Ford GT40 Mark I

Masina a fost cumparata in 1966 de un barbat care a folosit-o ca masina de zi cu zi, bucurandu-se de tot ce avea sa ofere acest GT40 vopsit initial in Warwick Green. Un britanic pe nume Ron Stafford a cumparat masina 3 ani mai tarziu si a continuat sa o conduca pana in 1971 cand a pierdut controlul volanului si a ajuns cu masina intr-un sant.

Ford GT40 Mark I

Dupa acest eveniment nefericit, Ford-ul a fost tinut in garaj 5 ani, timp in care a mai schimbat doi proprietari, mai apoi ajungand in posesia unui pasionat si totodata restaurator de masini clasice.

Ford GT40 Mark IFord GT40 Mark I

Acesta, fermecat de originalitatea masinii, a decis sa o restaureze complet timp de 3 ani. Masina a primit mai multe piese noi, jante noi si aceasta culoare rosie pe care o puteti vedea in fotografii.

Ford GT40 Mark I

Destul de recent, in 2015, masina a mai trecut printr-o serie de reparatii, de aceasta data fiindu-i "doctorit" motorul si jantele.

Ford GT40 Mark I

Casa de licitatii RM Sotheby's se asteapta ca avand in vedere istoria si insemnatatea acestui model pentru lumea auto, Ford-ul GT40 MK1 sa ii umple conturile cu o suma cuprinsa intre 3,250,000 de dolari si 3,750,000 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Ford GT40 Mark I
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 1 August 2016