Povestea lui Mimi, singura si cea mai fericita Dacie 1300 din Statele Unite

Povestea lui Mimi, singura si cea mai fericita Dacie 1300 din Statele Unite
  • Prima Dacie 1300 venita direct din Romania!
  • In trecut, Edi a mai avut 2 modele Renault 12
  • Masina este din 1977 si i-a apartinut unui pasionat roman
Distribuie pe Facebook

Eduard este romanul despre care am mai scris si care duce peste hotare pasiunea pentru masina romaneasca. Daca in trecut el conducea Renault 12, masina similara cu Dacia care a fost exportata si in Statele Unite, iata ca acum, in premiera, el a reusit sa duca o Dacie 1300 originala dincolo de ocean.

Am mai scris despre Eduard Palaghita si a sa pasiunea pentru masinile romanesti si frantuzesti. Pe vremea cand el visa sa detina o Dacie in America, a gasit de cumparat pe Ebay, in statul Wisconsin, un Renault 12 caruia i-a pus sigle de Dacie, dupa care a urmat celebrul R12 break galben care a fost prezent anul acesta si la "Intalnirea Dacia Clasic" de la Brasov. De fapt, la aceasta intalnire dedicata pasionatilor marcii romanesti a avut loc si schimbarea: break-ul galben a ramas in Romania si Edi s-a intors in State cu masina romaneasca, singura si prima Dacie 1300 care a vazut America.

Dacia 1300 din America

Masina romaneasca care circula zilnic prin America este o Dacie 1300 romaneasca fabricata in 1977, in totalitate originala. Se pare ca mai este o Dacie inscrisa in America, dar aceasta este singura venita din Romania, cealalta fiind una de export, venind din Polonia in anii '70, fiind detinuta de un sofer din Arizona. Dacia lui Eduard a fost livrata cu vaporul, dupa ce a facut o calatorie cu platforma pana in Germania, de unde a plecat catre continentul indepartat. A ajuns in portul din orasul New Jersey, de unde a fost condusa pe sosea pana acasa la Eduard, in New York. Masina inca nu a fost inscrisa in SUA, dar se pare ca este doar o chestiune de timp, pentru ca si americanii au masinile lor clasice si orice vehicul mai vechi de 25 de ani poate fi inmatriculat ca masina retro.

Dacia 1300 din America

Mai jos sunt cateva imagini direct de la fata locului cu "cea mai fericita Dacie". Cine se gandea in anii '70 ca va ajunge in America, tara tuturor posibilitatilor? Au plecat oameni, multi inca viseaza sa ajunga acolo, si, in cele din urma, a ajuns si o masina romaneasca pe taramuri americane. Si chiar daca este un exemplar rar, chiar unic pe coasta de est, speram sa nu aiba probleme si sa se bucure de ea cat mai mult timp. Oricum, Romania nu este departe si pot fi trimise piese destul de repede, in orice moment. Dar, cu siguranta, Dacia noastra romaneasca se va simti bine peste hotare si ii va face pe multi sa intoarca capetele. Draga Edi, nu strica sa-i dai un mail lui Jay Leno, cu siguranta te va invita la el ca sa prezinte masina la "Jay Leno Garage"!

Dacia 1300 din AmericaDacia 1300 din AmericaDacia 1300 din America

Dacia 1300 din America

Dacia 1300 din America

Dacia 1300 din America

Dacia 1300 din America

Dacia 1300 din AmericaDacia 1300 din AmericaDacia 1300 din America

Dacia 1300 din America

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Dacia 1300 din America
mai multe