Probabil cel mai frumos Lamborghini clasic facut vreodata este de vanzare

Probabil cel mai frumos Lamborghini clasic facut vreodata este de vanzare
  • A fost realizat un singur exemplar de Jota original
  • Masina este una din cele cateva conversii originale in fabrica
  • Motorul este V12 de 370 cp
Distribuie pe Facebook

E clar ca mai toate masinile Lamborghini facute vreodata sunt foarte frumoase si extravagante. Insa exista cateva modele clasice care sunt considerate de cei mai multi drept niste capodopere. Este si cazul modelului Miura, masina care este catalogata drept primul Supercar adevarat din lume.

Japonezii de la Bingo Sport s-au gandit sa scoata la vanzare un exemplar foarte rar de Lamborghini. E vorba de un model Miura din 1968 transformat ulterior intr-o Jota SVR. De fapt, se poate spune ca este o replica 100% a modelului Jota, fabricat intr-un singur exemplar in 1970 de catre companie cu sprijinul pilotului de teste Bob Wallace. Din nefericire, masina originala care a fost realizata in vederea productiei unei serii mai mari pentru competitii a ajuns pe mana unui pasionat care insa a distrus-o iremediabil intr-o cursa pe circuit in Italia.

Miura Jota de vanzare

Si pentru ca unicul exemplar de Jota era mult diferit fata de o Miura clasica, fiind mai usoara si cu elemente aerodinamice suplimentare, mai multi clienti au vrut un astfel de automobil. Asa ca uzina a facut cateve compromisuri si le-a oferit posibilitatea clientilor sau, pentru suma corecta, sa isi transforme Miura clasica intr-o Jota 400 trimitand masina la uzina Lamborghini. Asta a facut si Herbert Hahne, proprietarul original al acestui exemplar care este acum de vanzare in Japonia.

Un Lamborghini Miura 400 Jota transformat avea faruri fixe, nu escamotabile, garda la sol mai mica, un motor mai puternic, un eleron urias pe plafon si niste jante speciale. Masina de fata vanduta de Bingo Sport a fost transformata dintr-o Miura intr-o Jota in 1975, cand a primit si niste anvelope uriase pe spate, odate cu latirea aripilor. La interior au fost montate niste scaune Recaro din piele si un sistem audio Blaupunkt.

Miura Jota de vanzareMiura Jota de vanzareMiura Jota de vanzare

Miura Jota de vanzare

Dupa ce a fost modificata masina dupa specificatiile originalului Jota, masina s-a intors in Germania dupa care a plecat in Japonia, acolo unde a trait mai bine de 40 de ani. Recent, automobilul a mai avut parte de o restaurare completa, ca la carte, ceea ce ii creste valoarea. In prezent, acest Lambo-Miura-Jota este in stare noua, perfect functional, fiind unul din cele cateva care mai supravietuiesc in zilele noastre. Insa pretul este unul necunoscut momentan... Dar pentru ca discutam de o masina care a fost fabricata in doar cateva exemplare, chiar daca este o conversie, este una de uzina. Si mai putin de 5 masini au fost transformate in mod original, cand Miura inca se mai fabrica la fabrica din Sant'Agata Bolognese. Asa ca ne asteptam ca pretul cerut sa fie undeva la peste 1 milion de dolari fara probleme.

Miura Jota de vanzare

Miura Jota de vanzare

Miura Jota de vanzare

Miura Jota de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Miura Jota de vanzare
mai multe