Rar se-ntampla sa gasesti unul de vanzare. Break-ul din '79 are motor V8 si scaune Recaro

Rar se-ntampla sa gasesti unul de vanzare. Break-ul din '79 are motor V8 si scaune Recaro
  • Un exclusivist Mercedes 500 TE AMG va fi scos in aprilie la licitatie
  • Modelul din '79 vine cu motor V8 de cinci litri si suspensie modificata
  • Alte detalii includ un body kit complet, jante in cinci spite si scaune Recaro
Distribuie pe Facebook

Unul dintre primele automobile modificate de specialistii companiei AMG va fi scos la licitatie in prima parte a lunii aprilie, cu ocazia evenimentului Techno-Classica Essen 2019.

Cu mult inainte de a deveni parte a portofoliului Mercedes, AMG a fost doar o alta companie germana de tuning. Specializata chiar in modificarea automobilelor cu stea in frunte, aceasta a lansat de-a lungul timpului numeroase proiecte despre care intreaga lume sa scrie si sa vorbeasca.

Unul dintre cele mai concrete exemple sens il reprezinta urmatorul 500 TE, fabricat la sfarsitul anilor '70 si descoperit din intamplare la aproape trei decenii si jumatate de la momentul respectiv. Nu multe sunt lucrurile care se pot spune despre modelul in cauza, exceptie facand cateva.

Printre acestea si faptul ca sub capota a fost instalat un benzinar cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri, care costa undeva in jurul a 65.000 de marci germane. Zvonurile sugereaza ca numai cinci automobile din generatia W123 se pot lauda cu un astfel de propulsor in compartimentul motor.

Alte detalii includ suspensie modificata, diverse imbunatatiri la nivel de caroseriei, plus un set de jante cu design in cinci spite. Numarul de magie continua la interior, acolo unde punctul principal de atractie il reprezinta scaunele fata cu reglare electrica si suport lateral marit, de la Recaro.

Informatiile legate de performante, rulaj sau alte aspecte - tehnice ori estetice, toate acestea raman un mare mister. Cert este ca vanzatorul respectivului Mercedes 500 TE AMG spera sa obtina, la licitatia organizata in prima parte a lunii aprilie, o suma cuprinsa intre 60.000 si 70.000 de euro.

Mercedes 500 TE AMG de vanzare

Mercedes 500 TE AMG de vanzare

Mercedes 500 TE AMG de vanzare

Mercedes 500 TE AMG de vanzare

Mercedes 500 TE AMG de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Mercedes 500 TE AMG de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2019