Rar ti-e dat sa vezi una atat de bine pastrata. Japoneza cu nici 5000 de km la bord inca miroase a masina noua

Rar ti-e dat sa vezi una atat de bine pastrata. Japoneza cu nici 5000 de km la bord inca miroase a masina noua
  • Detinuta de Honda America
  • Achizitionata anul trecut cu 900 km la bord
  • Expusa la muzeul Honda
Distribuie pe Facebook

Urmareste un clip video cu o Honda Prelude Type SH atat de bine pastrata de zici ca acum a iesit pe portile fabricii. Masina apartine chiar diviziei Honda din Statele Unite ale Americii.

Honda Prelude a debutat in 1978 iar ultima generatie, a cincea, a fost in productie din 1997 si pana in 2001. Din pacate, Prelude nu a fost niciodata un model de succes, in mare parte din cauza celorlalte modele de la Honda, mult mai iubite de public, cum ar fi Civi, Accord sau S2000.

Chiar si asa, Prelude are fanii sai, care cu siguranta vor aprecia exemplarul din aceste imagini. Se spune ca ar fi chiar cel mai bine pastrat Prelude din lume.

Masina, un Prelude Type SH, este detinuta de Honda America si a fost achizitionata in 2019, pe cand avea doar 965 de kilometri la bord.

Si-a petrecut toata viata fie in muzeul Honda, fie in diverse spatii de depozitare, tocmai de aceea atat exteriorul cat si interiorul sunt absolut impecabile.

Fiind o versiune Type SH, sau Super Handling, aceasta Honda Prelude are, comparativ cu una obisnuita, un diferential ATTS, arcuri mai rigide si bare anti-ruliu calibrate pentru o performanta mai buna pe viraje.

Sub capota avem un motor de 2.2 litri VTEC, care dezvolta 200 CP si 214 Nm cuplu, livrati puntii fata prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 17 August 2020