Renault a construit doar o mana de masini. Una se vinde astazi pentru aceasta suma

Renault a construit doar o mana de masini. Una se vinde astazi pentru aceasta suma
  • Un Renault Clio Williams se vinde acum in Olanda
  • Automobilul francez are 160.000 km parcursi in 24 ani
  • Pretul de vanzare se ridica la 18.750 de euro
Distribuie pe Facebook

In schimbul banilor platiti, cumparatorul se va alege cu o tona de respect din partea cunoscatorilor. Plus un set de performante pe care nu le intalnesti chiar la fiecare colt de strada.

Cu mai bine de doua decenii in urma, la inceputul anilor 1990, Renault lansa pe piata o masina extrem de fasneata. Conceputa pentru a inlesni intrarea francezilor in lumea sporturilor cu motor, subcompacta Clio Williams ascundea sub capota o motorizare aspirata de doi litri si aproximativ 150 CP.

Toata puterea era transmisa puntii fata printr-o cutie manuala cu cinci rapoarte, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realiza in mai putin de opt secunde. Si asta 'din pricina' faptului ca greutatea respectivei creatii din Hexagon nu depasea 982 de kilograme, daca te intrebai cumva.

Din punct de vedere estetic, vechiul, dar specialul Renault Clio Williams se remarca prin contrastul dintre albastrul caroseriei in trei usi si auriul jantelor Speedline. Capota bombata si, totodata, ventilata a motorului reprezenta o alta caracteristica exclusiva a subcompactei franceze.

La nivel de interior, respectiva creatie din Hexagon le lua numaidecat mintile pasagerilor - si, de ce nu, simplilor curiosi, cu scaunele sport imbracate in... velur. Apoi veneau la rand, la admirat, instrumentele de bord, dar si maciulia schimbatorului decorate, din nou, cu o nuanta de albastru.

Initial, subcompacta Renault Clio Williams ar fi trebuit sa fie construita in doar 3.800 de exemplare. Succesul urias inregistrat de subcompacta franceza i-a facut insa pe oficialii companiei din Hexagon sa creasca productia de peste trei ori, intr-un final de pe portile fabricii iesind 12.000 unitati.

Scoasa recent la vanzare in Olanda, masina din cazul de fata a parasit linia de asamblare in anul 1994 si a parcurs pana in prezent undeva in jurul a 160.000 de kilometri. Printre dotarile oferite de aceasta se numara si servodirectia, geamurile si oglinzile electrice sau proiectoarele de ceata.

Nu echipamentele anterior amintite cresc pretul unui Renault Clio Williams, ci exclusivitatea si popularitatea subcompactei franceze printre pasionati, respectiv cunoscatori. Drept urmare, nu ar fi deloc de mirare ca cineva sa achite curand suma de 18.750 de euro ceruta de proprietarul acestei masini.

Renault Clio Williams cu 160 mii km de vanzare

Renault Clio Williams cu 160 mii km de vanzare

Renault Clio Williams cu 160 mii km de vanzare

Renault Clio Williams cu 160 mii km de vanzare

Renault Clio Williams cu 160 mii km de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Renault Clio Williams cu 160 mii km de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Martie 2017