Renault-ul asta este acum de vanzare pe internet. Uite cat costa azi un R5 Turbo II

Renault-ul asta este acum de vanzare pe internet. Uite cat costa azi un R5 Turbo II
  • Un Renault R5 Turbo II cu 44.545 de kilometri la bord, este acum de vanzare
  • Masina a fost restaurata complet iar toate piesele sunt originale, inclusiv jantele aurii Gotti
  • Pretul a ajuns la 30.100 de dolari iar licitatia se incheie peste 5 zile
Distribuie pe Facebook

Un Renault R5 Turbo II in stare foarte buna este acum de vanzare pe internet. Masina a avut un singur proprietar de cand a iesit pe portile fabricii

Renault-ul R5 Turbo este una dintre cele mai cunoscute masini care au concurat in legendara Grupa B a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Din cauza multiplelor accidente, unele dintre ele fatale, Federatia Internationala de Automobilism a desfiintat-o in anul 1986, si apoi a inlocuit-o cu Grupa A.

Renault R5 Turbo II

Avand in vedere ca in scurta ei viata a reusit sa ocupe un loc special in inimile fanilor de raliuri, acestia inca mai cauta si azi sa colectioneze orice are legatura cu aceasta grupa istorica.
Modelul original a luat nastere in 1980 iar primele 400 de exemplare au fost fabricate pentru ca masina sa fie omologata pentru Grupa 4 a Campionatului International de Raliuri. La un an de la acest eveniment, francezul Jean Ragnotti a castigat Raliul de la Monte Carlo, fiind pentru prima data cand o masina turbo iese invingatoare intr-o cursa din WRC.
Renault R5 Turbo IIRenault R5 Turbo II
In 1985, Renault a mai construit 200 de unitati pe care le-a botezat R5 Turbo Maxi 2s. Acestea erau mai usoare decat precedentul model, si aveau un motor mai mare, de 1,527 cmc mai exact.
Dintre acestea face parte si acest exemplar care acum isi cauta viitoarea casa. Masina a fost cumparata de noua in anul 1985, a avut un singur proprietar pana acum, bordul indica 44.545 de kilometri, iar toate piesele sunt originale, inclusiv jantele Gotti aurii, motorul si cutia de viteze.
Renault R5 Turbo IIRenault R5 Turbo II
Mai mult decat atat, a fost restaurata in intregime, insemnand ca viitorul proprietar nu va mai trebui sa faca nimic, decat sa plateasca pretul cerut de actualul detinator. In acest moment, Renault-ul R5 Turbo II este afisat la 30.100 de dolari, dar licitatia se incheie peste 5 zile, asa ca ar trebui sa va grabiti daca doriti o parte din istoria Grupei B in garajul dumneavoastra.
Renault R5 Turbo II
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Renault R5 Turbo II
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 30 Iunie 2016