Sedanul pe care putea scrie Porsche a implinit 30 de ani

Sedanul pe care putea scrie Porsche a implinit 30 de ani
  • Sedanul pe care putea scrie Porsche a implinit 30 de ani
  • Modelul 500E ofera un motor V8 de cinci litri si 326 CP
Distribuie pe Facebook

Impresionantul model cu o caroserie in patru portiere gazduia in compartimentul motor un benzinar aspirat cu opt cilindri in V, de cinci litri si aproximativ 326 de cai putere.

Prezentat publicului larg in urma cu aproape patru decade, precursorul celebrului Mercedes E-Class a fost disponibil la vanzare in nenumarate versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia cumparatorilor legendarului W124 - caci despre el este vorba, s-a numarat inclusiv o varianta de performanta.

Construit de Porsche in Stuttgart, faimosul si fabulosul model oferit sub denumirea de 500 E gazduia in compartimentul motor un benzinar aspirat cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri, printre altele.

Mercedes 500E albastru

Acompaniat de o transmisie automata cu patru rapoarte - si avand ca provenienta decapotabila 500 SL, acesta livra rotilor aflate pe puntea spate o putere maxima de pana la 326 de cai. Plus un cuplu de 480 de Newton-Metri, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora realizandu-se astfel in aproximativ 6.1 secunde.

Meniul specific versiunii 500 E continua cu o viteza limitata la 250 de kilometri pe ora, in conditiile in care modelul de performanta arata aproape la fel ca oricare alta varianta a gamei Mercedes W124.

Numit de multi un lup in blana de oaie, impresionantul sedan construit de Porsche in Stuttgart stie cum sa se faca remarcat chiar si atunci cand vine vorba despre lux sau rafinament. Cu tapiteria din piele, instalatia de aer conditionat, ornamentele de lemn si scaunele multifunctionale reprezentand doar un exemplu.

Disponibil la vanzare din primavara anului 1991, faimosul si fabulosul model oferit sub denumirea de Mercedes 500 E a fost asamblat in 10.479 de exemplare, potrivit datelor disponibile publicului larg.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Mercedes 500E albastru
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Iunie 2021