Singurul Volvo cu plafonul imbracat in vinilin implineste 40 de ani

Singurul Volvo cu plafonul imbracat in vinilin implineste 40 de ani
  • Au trecut 40 de ani de la prezentarea modelului Volvo 262 Coupe
  • Respectivul automobil a fost asamblat in Italia, de Bertone
  • Exemplarele initiale au avut un plafon imbracat in vinilin
Distribuie pe Facebook

Produs impreuna cu italienii de la Bertone, respectivul automobil gazduieste in compartimentul motor o unitate V6, dezvoltata la randul ei alaturi de nume importante ale industriei constructoare de masini.

Organizata in perioada 9 - 19 martie, editia din acest an a evenimentului Geneva International Motor Show marcheaza debutul generatiei cu numarul doi a modelului Volvo XC60.

Un mini-XC90 din absolut toate punctele de vedere, automobilul in cauza impresioneaza atat prin design-ul propus, cat si prin tehnologia, respectiv motorizarile ascunse sub capota.

Pe langa o noua generatie a crossover-ului anterior amintit, primavara anului 2017 mai vine cu un motiv de sarbatoare pentru constructorul suedez de masini detinut in prezent de Geely.

Volvo 262C

Vorbim, dupa cum cel mai probabil ti-ai dat deja seama, despre implinirea a patru decenii de la debutul modelului 262 Coupe, care a avut loc tot in cadrul unei editii a Salonului Auto de la Geneva.

Desenata in Suedia, de Volvo, si asamblata in Italia, la uzina Bertone, respectiva masina in doua portiere este singura din istoria companiei suedeze... echipata cu un plafon imbracat in vinilin.

Ce-i drept, la aproximativ doi ani de la momentul lansarii oficiale, in 1979, clientii acestui automobil aveau pentru prima data posibilitatea de a renunta la detaliul anterior amintit.

Volvo 262C

In ceea ce priveste propulsia, modelul Volvo 262 Coupe a fost animat initial de o motorizare aspirata cu sase cilindri in V si capacitate de 2.7 litri, ce dezvolta o putere maxima de circa 140 CP.

Fructul colaborarii dintre compania suedez si marcile franceze Peugeot & Renault, unitatea in cauza se bucura de diverse componente realizate din aluminiu pentru o greutate mai mica de 150 kilograme.

Asamblat vreme de aproape jumatate de deceniu, pana in anul 1981, automobilul cu pricina a reusit sa ajunga la peste 6.600 de exemplare produse, aproape dublu fata de ce planurile sefilor Volvo.

Volvo 262C

Volvo 262C

Volvo 262C

Volvo 262C

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Volvo 262C
mai multe