Special pentru cunoscatori: Un Opel Lotus Omega isi cauta o noua casa

Special pentru cunoscatori: Un Opel Lotus Omega isi cauta o noua casa
  • Un Opel Lotus Omega e de vanzare in Olanda
  • Masina numara doar 60.747 kilometri la bord
  • Pretul de achizitie se ridica la 52.500 euro
Distribuie pe Facebook

Cel mai rapid sedan al anilor '90 este acum de vanzare si poate fi al tau pentru o suma deloc neglijabila.

Produs vreme de aproximativ 24 de luni si in circa 950 de exemplare, Opel-ul Lotus Omega (comercializat in Marea Britanie sub denumirea de Lotus Carlton) nu mai are nevoie de nici un fel de introducere sau prezentare.

Nu de alta, dar cifrele si numerele inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice vorbesc de la sine: 382 CP si 568 Nm dezvolta propulsorul V6 twin-turbo prezent la datorie, primii 100 km/h sosind astfel dupa fix 5.2 secunde.

Lotus Omega de vanzareLotus Omega de vanzare

Lotus Omega de vanzare

Vestile bune continua cu acceleratia de la 0 la 160 km/h ce se realizeaza in 11.1 secunde, pachetul cu bunatati incheindu-se in cele din urma cu viteza maxima de peste 280 de kilometri pe ora. Suna... incredibil, nu-i asa?

Iar acesta-i doar inceputul, un alt punct forte al Opel-ului Lotus Omega constand in modificarile aduse directiei, suspensiei si sistemului de franare, ce au ca rezultat final un comportament exemplar (inclusiv) in viraje.

Din punct de vedere estetic, capota ventilata a motorului, spoilerele agresiv stilizate si eleronul posterior atrag toate privirile asupra exteriorului, pe cand cele patru scaunele sport reprezinta principala atractie a interiorului.

Nu te entuziasma insa prea tare: cel mai rapid sedan al anilor '90 iti va scoate din buzunare o suma pe masura caracteristicilor sale, exemplarul din cazul de fata - inmatriculat pentru prima oara in 1993 si cu undeva in jurul a 60.747 de kilometri la bord, avand un pret de achizitie de... 52.500 euro. Sau, daca vrei, cam cat ai plati pentru un BMW M5 F10 cu 560 cai putere sub capota.

Lotus Omega de vanzare

Lotus Omega de vanzare

Lotus Omega de vanzare

Lotus Omega de vanzare

Lotus Omega de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Lotus Omega de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2015