Toti raman fara cuvinte cand ii vad kilometrajul. Are peste 1 milion si inca merge ca-n prima zi

Toti raman fara cuvinte cand ii vad kilometrajul. Are peste 1 milion si inca merge ca-n prima zi
  • L-a cumparat de nou in 1975
  • Odometrul indica peste 1 milion de kilometri
  • Este foarte bine ingrijit si se prezinta intr-o stare perfecta
Distribuie pe Facebook

Proprietarul unui Porsche 911 Turbo din 1975 a uimit internetul cu masina sa. In toti acesti ani, omul nostru s-a bucurat de tot ceea ce are de oferit sportiva germana, dovada sta odometrul care indica acum peste 1 milion de kilometri.

Cu totii stim ca mai demult masinile erau facute pentru calitate si nu atat de mult pentru cantitate. Tocmai de aceea, lumea le duce dorul atat de mult acum cand fiabilitatea este o caracteristica foarte rar intalnita in cazul modelelor noi.

Avem o groaza de exemple, de la Mercedes-uri "Cobra" care au dat kilometrajul peste cap, pana la acest Porsche 911 Turbo care se lauda cu aceeasi performanta.

Porsche 911 Turbo cu peste 1 milion de kilometri

Proprietarul este un canadian care a cumparat-o de noua in 1975. "In 1972 am vazut pentru prima data un Porsche 917/10 la o cursa Can-Am. Turboalimentarea era noua reteta si parea de domeniul SF-ului atunci," isi aminteste acesta.

Pe atunci, omul nostru detinea un Porsche aspirat natural, insa trei ani mai tarziu a trecut peste orice obstacol si si-a achizitionat acest 930 Turbo. Sub capota se ascunde si acum propulsorul original de 3.0 litri, Boxer, care transmite puntii spate 260 de cai putere. Nu este o valoare impresionanta dupa standardele din ziua de azi, insa lipsa sistemelor de asistenta te fac sa-i simti pana in cei mai indepartati nervi.

Porsche 911 Turbo cu peste 1 milion de kilometri

In toti acesti ani, canadianul nu a tinut masina intr-un garaj asa cum probabil fac multi proprietari de masini vechi, ci s-a bucurat de tot ce a avut aceasta de oferit. Chiar a participat la mai multe curse cu ea, si a trecut si printr-un incident cu un SUV.

Porsche 911 Turbo cu peste 1 milion de kilometri

Astfel, kilometrajul acestui Porsche 911 Turbo a ajuns sa indice nu mai putin de 724.759 de mile, sau cu alte cuvinte 1.166.386 de kilometri. O valoare impresionanta chiar si pentru o masina normala din vremurile de glorie ale automobilismului, daramite pentru una sport din anii '70.

Porsche 911 Turbo cu peste 1 milion de kilometri

Mai mult decat atat, acest exemplar este in continuare foarte bine ingrijit si se prezinta intr-o stare perfecta de functionare. Proprietarul sustine ca foloseste masina de mai multe ori pe saptamana si ca functioneaza la fel ca-n prima zi cand a parasit portile uzinei.

Distribuie pe Facebook
mai multe