Un exemplar Ferrari 275 GTB NART Spider s-a vandut pentru 27,5 milioane de dolari!

Un exemplar Ferrari 275 GTB NART Spider s-a vandut pentru 27,5 milioane de dolari!
  • Un Ferrari 275 GTB/4*S NART Spider din 1967 s-a vandut cu 27,5 milioane de dolari
  • Aceasta este cea mai scumpa masina vanduta vreodata la o licitatie publica din SUA
  • Automobilul a avut numai un singur proprietar si se bucura de un V12 de 300 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Un Ferrari 275 GTB NART Spider din 1967 s-a vandut la o licitatie din America weekendul trecut contra unei sume fabuloase: 27,5 milioane de dolari. Este cea mai scumpa masina vanduta vreodata la o licitatie publica pe teritoriul SUA.

"NART Spider este o masina foarte speciala. Aceste automobile sunt atat de rare! Sunt printre cele mai frumoase dintre toate modelele Ferrari. Unii dintre cei mai mari colectionari din lume detin cate unul, iar Steve McQueen a incercat sa il cumpere pe acesta dupa ce l-a accidentat pe al sau", a declarat John Collins, un dealer participant la licitatia RM Auction din California.

Ferrari 275 GTB NART Spider

De altfel, masina a aparut in filmul "The Thomas Crown Affair", iar de atunci Steve McQueen s-a indragostit de ea si si-a comandat un exemplar imediat dupa terminarea filmarilor. La vremea respectiva, un astfel de automobil valora 15.000 de dolari.

Motivul pentru care Ferrari 275 GTB/4*S NART Spider este atat de pretios este explicat prin faptul ca numai 10 astfel de exemplare au fost fabricate. Modelul este numit dupa numele echipei de curse din America (North American Racing Team) de catre importatorul Ferrari peste Ocean, Luigi Chinetti.

Ferrari 275 GTB NART Spider

Estimata de reprezentantii casei de licitatii la un pret intre 14 si 17 milioane de dolari, NART Spider a fost cumparat cu 27,5 milioane de dolari, potrivit Bloomberg, de Lawrence Stroll, canadianul care a transformat Tommy Hilfiger intr-un brand global in anii '90. El nu a putut fi contactat insa pentru confirmarea informatiei.

Superbul automobil a avut numai un singur proprietar, Eddie Smith Sr, si a fost inscris la licitatie de familia acestuia, banii urmand a fi donati unor organizatii de caritate de care a fost legat afaceristul. Modelul Ferrari 275 GTB/4*S NART Spider are un motor V12 de 300 de cai putere si o transmisie manuala cu cinci trepte.

Ferrari 275 GTB NART Spider

Desi este cea mai scumpa masina vanduta la o licitatie pe teritoriul SUA, nu este si cea mai scumpa din lume. Un alt model Ferarri, GTO 250 din 1962, pilotat de Stirling Moss, a fost tranzactionat in 2012 pentru suma record de 35 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Ferrari 275 GTB NART Spider
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 20 August 2013